Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Imming en Rooijakkers winnen bij Brouwerdam

Zaterdag 14 november 2015

Offroad - Bram Imming heeft het vertrouwen van zijn ploeg niet beschaamd door de Worlds Best Beachbiker op zijn naam te schrijven. De strandbiker uit het Team Imming-Gouweleeuw maakte het teamwork uitstekend af door in de laatste demarrage van de 50 kilometer lange strandrace op de Brouwersdam van Ouddorp in 1.36.13 uur achtereenvolgens zijn ploeggenoot en nationaal strandkampioen Richard Jansen en de Belg Pieter Ghyllebert achter zich te laten.

Door Dan Rolandus

,,We zaten er in deze mooie wedstrijd in elke ontsnapping bij,’’ complimenteerde de gelukkige winnaar Bram Imming zijn ploeggenoten Richard Jansen, Toon Imming, Dex Groen, Sander Lormans en Jorn Teer voor het vele werk dat zij tijdens de wedstrijd over de dam en het strand van Goeree Overflakkee opknapten. ,,Doordat wij de koers naar onze hand zetten hoefden we ons vanuit de achtergrond geen zorgen te maken. Het was jammer dat Sander en Jorn vanwege lekke banden halverwege koers achterop raakten.’’ De harde westenwind, die over het Noordzeestrand waaide, deed het hele veld van strandbikers uiteen rukken. Richard Jansen uit Assendelft, Bram Imming uit Egmond-Binnen, Haarlemmer Thijs Al en Pieter Ghyllebert uit Diksmuide waren zo halverwege koers ontsnapt uit een overgebleven kopgroep van circa twintig man onder wie Thijs Zonneveld, Erik Dekker (de winnaar van vorig jaar in Ouddorp), Jeroen Boelen, Henry Kes, Tino Haakman, Melvin Bos en enkele Belgen onder wie Maarten Himpens. Nationaal kampioen Richard Jansen en vice-kampioen Bram Imming trokken de kar van het viertal. ,,We sloegen snel een gat. Richard en ik zaten vorig jaar in vijf strandraces voorop en even zo vele keren hebben we het afgemaakt. We hebben vertrouwen in elkaar, kunnen de koers lezen en schrijven en handelen daar ook naar. We zijn in de laatste drie kilometer om en om gedemarreerd. Nadat Thijs (Al, DR) eraf was gereden hing die Belg (Ghyllebert, DR) er nog aan. Ik plaatste de laatste en beslissende demarrage en Richard werd nog mooi tweede.’’

Egmond-Pier-Egmond
De 25-jarige Bram Imming, die de strandbike marathon Hoek van Holland-Den Helder afsloot met een zevende plaats en in het vorige weekend achter Ronan van Zandbeek zowel in Katwijk als in de Côte d ‘Opale in het Franse Berck sur Mer genoegen moest nemen met een tweede plaats, heeft zijn zinnen gezet op Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 9 januari 2016. ,,Dit was mijn eerste seizoenzege, maar deze zou ik graag willen inruilen voor een overwinning in Egmond,’’ hoopt Imming dat zijn droom in zijn eigen woonplaats ooit eens in vervulling zal gaan. ,,Ik heb me er elk jaar op gefocust, maar het lukte me nooit om in Egmond te winnen. Natuurlijk staat Egmond boven aan de lijst, maar ik rijd tot en met eind maart nu het hele strandraceprogramma en bekijk het van wedstrijd naar wedstrijd. Pakken wat we pakken kunnen. Zo willen we de nationale strandtitel (zondag 13 december, DR) ook in de ploeg houden. Wie de opvolger van Richard Jansen wordt is niet zo belangrijk, als we de trui maar binnen kunnen slepen.’’ De Noord-Hollander, die vorig na zes tweede plaatsen vervolgens de beachraces van Castricum-Camperduin-Castricum, Ameland en de Deiningrace in Castricum wist te winnen, ziet meer en meer het belang in van de strandwedstrijden. ,,De strandraces worden gelet op het sterke deelnemersveld steeds mooier. Ik beschouw de weg, zoals enkele criteriums, vooral als voorbereiding op het strandseizoen. We hebben een echt vriendenteam. We gaan ook gezamenlijk naar elke strandrace, een stuk gezelliger. Zo gaan we zaterdag weer met de pont naar Texel voor de tweede wedstrijd van de KNWU strandracecompetitie,’’ aldus de winnaar van de Worlds Best Beachbiker.
Nationaal kampioene Pauliena Rooijakkers uit Schijndel nam in Ouddorp bij de vrouwen Esther Kortekaas uit Voorhout en Nina Kessler uit Velserbroek mee op het podium.

Springtij
De Worlds Best Beachbiker op de Brouwersdam en Ouddorp, die eerst te boek stond als officieus WK Beachrace, werd na interventie van de KNWU nu onder de huidige naam verreden. ,,Het was een supergave wedstrijd, maar we hebben de laatste dagen vanwege de Springtij veel werk moeten verrichten,’’ keek organisator John Roos terug op het stuwende water over het Noordzeestrand. ,,Het was donderdag en vrijdag windkracht 8 vanuit het westen waardoor het water tot onder de strandtenten stroomde. Door de harde storm vielen de dranghekken om en konden we een deel van het parcours niet volledig afzetten. Daar gaan we volgend jaar dus ook op inspelen,’’ aldus de organisator van de Stichting Wielerronde Menheerse.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl