Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Join S-De Rijke gaat ex-gedetineerden trainen

Vrijdag 04 december 2015

Elite men - Donderdag vond in Naaldwijk de kick-off plaats van de Bike Ride Challenge. Een groep bestaande uit ex-gedetineerden, ex-verslaafden en nieuwe Rotterdammers gaat trainen voor een zware wielertocht van minimaal 120 kilometer.  Begeleid worden zij door de renners van Join S-De Rijke.

De doelstelling van de Bike Ride Challenge is dat 80% van de deelnemers de toertocht uitrijdt en dat 50% van de potentials er een baan of leerwerkplek aan overhoudt. Doordat de potentials wekelijks trainen met doorgewinterde ondernemers en eigenaren van bedrijven, leggen zij gemakkelijk informele contacten binnen het bedrijfsleven. Hierdoor bouwen zij een sociaal netwerk op en vergroten ze hun kans op een baan. Gedurende het traject, krijgen de potentials bovendien trainingen die hen voorbereiden op de arbeidsmarkt, zoals een sollicitatie- en presentatietraining. Door de Bike Ride Challenge aan te gaan, ontwikkelen zij eigenwaarde, discipline en zelfrespect.
De onervaren fietsers krijgen een intensief trainingsprogramma, dat hen voorbereidt op de zware toertocht in juni 2016 door de Limburgse heuvels. Zo ervaren de deelnemers hoe wielerprofs leven en trainen. Vanaf januari 2016 komen zij ruim vijf maanden twee keer per week bijeen voor trainingen onder professionele begeleiding van een ervaren bewegingswetenschapper en wielertrainer van Cyclingteam Join S-De Rijke. Zij doen kennis op van de wielersport, trainen op kracht en conditie, en leren over voeding, het menselijk lichaam en verschillende trainingsmethodes. Tijdens hun trainingen worden de fietsers regelmatig vergezeld door wielerprofs van Cyclingteam Join S-De Rijke en door (ex)profs. De toertocht vindt plaats onder professionele begeleiding vanuit het cyclingteam. 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl