Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Dinsdag 21 mei 2013

Elite men - Robert Gesink miste door brute pech vandaag de kans om een ritzege in de Giro d’Italia te winnen. De kopman van Blanco zag op een cruciaal moment zijn ketting eraf vliegen. 'Dit is Murphy's Law.'

“Dat dit moet gebeuren na 236 kilometer koers, op twee kilometer voor de streep”, aldus Gesink. “Het moet wel Murphy’s Law zijn. Mijn ketting ging eraf op een stuk weg met keitjes, Ik was vol aan het rijden voor de etappezege, voelde me erg goed. Dat het dan op zo’n manier misloopt is een grote teleurstelling. Al heb ik wel aangetoond dat de vorm weer terug is.”

Veel bijval
Gesink reed met nog twee kilometer te gaan op kop met Niemiec (Lampre), Kangert (Astana) en Benat Intxausti (Movistar). Omdat Gesink pech kreeg, sprintten niet vier, maar slechts drie man om de zege in Ivrea. Intxausti was de beste in de sprint, maar wie weet wat er was gebeurd als Gesink er ook nog bij had gezeten. Voor Gesink natuurlijk een ontzettend baalmoment, maar ook voor veel anderen uit de wielerwereld. Een greepje uit de twitterfeed van dinsdagmiddag.

Foto (c): Sirotti

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl