Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stuyven wint KBK, Groenewegen vierde

Zondag 28 februari 2016

Elite men - Jasper Stuyven heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Belg van Trek-Segafredo reed de slotomloop van vijftien kilometer solo door te ontsnappen uit een kopgroep.

Zijn medevluchters werden net voor de streep in de kraag gevat. Dylan Groenewegen miste net het podium, de sprinter van Lotto-Jumbo werd vierde. Stuyven dankte ploeggenoot Boy van Poppel voor het in gang houden van de kopgroep, waarna hij met succes zijn voorsprong verdedigde. In die groep zaten ook Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton) en Twan Castelijns (Lotto-Jumbo)

Groenewegen tevreden

Groenewegen zelf was tevreden met de manier waarop het uiteindelijk afliep. “Na de Oude Kwaremont zat ik iets te ver, maar ik had gelukkig een goede ploeg om me heen”, gaf hij aan. “Ik heb het uiteindelijk gehaald tot de finish. Ik heb voluit gesprint en meer dan deze vierde plaats zat er niet in. Daar kan ik tevreden mee zijn. Dit is een uitslag waarop ik verder kan bouwen.”

Ook bij Roompot-Oranje Peloton waren er tevreden gezichten na afloop. Raymond Kreder werd namens de ploeg vijftiende. Ploegleider Erik Breukink zegt dat zijn mannen het besproken plan hebben uitgevoerd: “Als ploeg hebben we gedaan wat we moesten doen. Met twee man meezitten in de grote ontsnapping van de dag is gewoon goed.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl