Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel: 'Rio niet meer haalbaar'

Zondag 22 mei 2016

Offroad - Mathieu van der Poel werpt na zijn 34e plaats in de wereldbeker van Albstadt de handdoek, hij zet de MTB-discipline op de Olympische Spelen uit het hoofd.

“Ik voelde mij nochtans redelijk goed, maar startplaats 99 was niet bepaald in mijn voordeel. We kregen een parcours waarop het moeilijk was plaatsen goed te maken en voor mij knepen ze uiteraard niet in hun remmen. De 34ste plaats was gewoon het hoogst haalbare”, vertelde de jongste Van der Poel na afloop. “Ik heb nu alleen de manche in het Franse La Bresse nog om de kwalificatienorm te halen, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat een top zes onmogelijk wordt.” 

Geen spijt

Diezelfde realist heeft zijn conclusie klaar: de Spelen mag hij vergeten. ”Rio is inderdaad niet meer haalbaar. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar zo moeilijk? Ik probeerde en verloor. Spijt heb ik niet. Het was een aangename kennismaking met een zwaar onderschatte discipline van de wielersport. Een ervaring die ik meeneem voor de toekomst, want ik geef het mountainbiken niet op. De inspanningen die ik leverde zijn zeker niet verloren en kwamen mij goed van pas in de voorbereiding op de crosswinter.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl