Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Swinkels tweede in eindklassement Albstadt

Zondag 12 juni 2016

Women - Karlijn Swinkels is tweede geworden in het eindklassement van de Albstadt Frauen Etappenrennen, een wedstrijd in het kader van de UCI Nations Cup.

Swinkels werd vijfde in de door de Deense Andersen gewonnen slotrit. De Française Labous won de ronde. Nederland won het ploegenklassement en verstevigde de leiding in de UCI Nations Cup. Bondscoach Frank Pennings was tevreden. "Omdat zij bergop iets te sterk was voor onze meiden, probeerden we de wedstrijd in de aanloop naar de beklimmingen in handen te nemen. Er stond wat wind en daar zetten we het peloton op de kant. Dat lukte deels, maar de Franse rensters namen de kop over en drukten het tempo zodanig dat een deel van het peloton terug zou komen. Ze hadden duidelijk geen zin in een finale met een sterk Nederlandse blok." De rit werd gewonnen door de Deense Andersen, Swinkels was op een vijfde plaats opnieuw de beste landgenote.

Uiteindelijk moest Swinkels zich neerleggen bij die tweede plaats. Met ook nog eens Maaike Boogaard, Nicole Steigenga en Anne de Ruiter op de plekken acht, negen en tien was de winst in het ploegenklassement voor Nederland overduidelijk. Daardoor werd de leiding in de Nations Cup steviger in handen genomen en lijkt een vijfde startplek op het WK in Qatar een zekerheid. "Alleen het Europees Kampioenschap telt daarvoor nog mee, we zitten ruim op kop. Het was de vierde wedstrijd in de Nations Cup, maar voor het eerst zijn we hierin als nationale ploeg gestart. Ik denk dat het een geslaagde test was. Nadat Karlijn voorin het klassement kwam te staan, zag ik een eenheid die alles op de kansen van Swinkels zette. Al met al kan ik daarom heel goed leven met deze afloop, natuurlijk hadden we willen winnen, maar soms stuit je op een sterkere tegenstandster op een bepaald terrein. Dat was hier het geval."

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl