Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Steven Kruijswijk mikt vol op Giro d'Italia

Donderdag 22 december 2016

Elite men - Meer dan ooit heeft Steven Kruijswijk van de Giro d'Italia zijn hoofddoel van het seizoen gemaakt. De Brabander werd dit jaar in de slotweek uit de roze trui gereden en komt komend jaar terug om een nieuwe poging te doen de Giro te winnen.

"Ik ben er wel meer dan ooit van overtuigd dat ik mee kan doen voor de topklasseringen in de Giro d'Italia. Vorig jaar rond deze tijd hoopte ik dat, nu weet ik het ook daadwerkelijk. Ik ben blij dat de ploeg gezorgd heeft voor versterking voor deze ronde in de personen van Jurgen Vandenbroeck en Stef Clement. Van de beschikbare renners waren dat de beste kandidaten, gezien hun ervaring en hun capaciteiten. Andere renners van dit kaliber denken toch aan hun eigen kansen of moet je dan voor veel geld bij een ander team wegkopen."

De Giro 2016 is een herinnering waar Steven Kruijswijk nu positieve gevoelens uit probeert te halen. "Het rijden voor de eind- en dagwinst, de kracht die ik etaleerde, hoe sterk ik was in de beklimmingen en de tijdrit. Het dragen van het roze ook. Dat  zijn ervaringen die ik koester. Natuurlijk is het jammer dat ik de trui verloor, maar het is ook een ervaring. IK was voor het eerst in die positie en hoop met al die ervaringen mijn voordeel te doen." 

Kruijswijk rijdt in de aanloop naar de Giro de Ronde van Valencia, Parijs-Nice en de Volta a Catalunya. "Daarna doe ik via een hoogtestage de laatste voorbereiding op de Giro."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl