Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aru pakt geel in Tour, De Kort in aanval

Donderdag 13 juli 2017

Tour de France - Romain Bardet heeft de twaalfde etappe van de Tour de France gewonnen. Fabio Aru nam met zijn derde plaats de gele trui over van Chris Froome.

De groep met favorieten wist in de laatste tien kilometer met Steve Cummings de laatste van een vluchtgroep terug te halen. Daarin zat ook Koen de Kort (Trek-Segafredo). Beste Nederlander aan de streep was zijn ploeggenoot Bauke Mollema.

Bij de Nederlandse WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo zag men George Bennett nog een gooi naar de ritzege doen. Zijn achtste plaats zorgde voor een negende stek in het klassement. "Hij strijdt met de beste tien in de Tour de France”, zei ploegleider Frans Maassen. “Het was man tegen man. Hij heeft wel afgezien vandaag. Maar als je zo kan strijden met de allerbesten, dan moet je voor ieder plekje knokken. Het belangrijkste is dat hij zijn eigen niveau blijft houden. Niet te veel naar anderen kijken, maar zichzelf goed verzorgen. Dan zien we wel waar het uiteindelijk toe leidt. Op het laatst probeerde hij nog voor de winst te gaan. Hij is een vechter tot en met. Hij wil altijd meer. Dat kan ook een valkuil zijn, maar vandaag heeft hij het super gedaan.”

Foto: © ASO/Alex Broadway 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl