Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

SD Worx in Tour in door Amy Pieters ontworpen shirt

Zaterdag 23 juli 2022

Tour de France - Team SD Worx zal met een speciaal shirt dat al vorig jaar door Amy Pieters werd ontworpen de eerste rit van de Tour de France Femmes rijden. Op die manier toont de ploeg dat de wielrenster die door een zwaar trainingsongeluk een lang revalidatietraject afwerkt nog altijd bij de ploeg hoort.

 

“Voor haar ongeluk was Amy al druk bezig met het ontwerpen van een eigen wielerkledinglijn. Het is voor ons als ploeg een eer dat we deze kleding tijdens de eerste rit van de Tour de France Femmes in Parijs kunnen presenteren. Onze dank richting de internationale wielerunie UCI, de diverse nationale bonden en Tour-organisator ASO om dit mogelijk te maken is groot”, geeft sportief manager Danny Stam van Team SD Worx aan.

Amy Pieters kwam eind december tijdens een trainingsstage nabij het Spaanse Calpe zwaar ten val. Na een levensreddende spoedoperatie lag de inmiddels 31-jarige wielrenster bijna drie maanden in coma. Sindsdien werkt ze in Dordrecht aan haar revalidatie waar ze mondjesmaat vooruitgang boekt. In de weekenden kan ze inmiddels weer naar huis gaan.

Tijdens het NK wielrennen op de weg, waar Pieters in 2021 de Nederlandse titel veroverde, werd er een crowdfundingsactie voor haar opgericht zodat zij de best mogelijke behandelingen kan ondergaan.

Al ruim voor haar ongeluk was Pieters gestart met het zelf ontwerpen van wielershirts. Ze wilde een eigen wielerkledinglijn opzetten. Binnen haar ploeg en in haar omgeving wist men al een tijdje van deze plannen af. Het logo A❤️Y, dat de laatste maanden verschillende keren is voorbij gekomen, is het logo voor deze kledinglijn dat door Amy is bedacht.

De door Amy Pieters ontworpen wielerkleding is rechtstreeks te bestellen via deze link.

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl