Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (2): WB-zege Van der Haar

Zondag 30 november 2014

Elite men - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. In deel 2: Lars van der Haar bekroont sterke winter met wereldbeker-eindwinst.

Tien jaar na zijn toenmalige coach en mentor Richard Groenendaal wint ook Lars van der Haar de wereldbeker in het veld bij de profs. Een mooie bekroning van een sterke winter voor de jonge Nederlander, die met winst in de eerste manches in Valkenburg en Tabor direct al de toon zette. Omdat hij ook in Heusden-Zolder won, wist hij drie van de zeven manches te winnen. In de slotwedstrijd in Nommay leek de crosser van (toen) het Rabobank Development Team na een aarzelend begin de eindzege nog uit handen te geven, maar met een vierde plaats in deze Franse cross mocht hij toch de opvallende glazen bokaal van eindwinnaar in ontvangst nemen. “Heel mooi dat ik al een klassement kan winnen deze winter en dan ook nog de wereldbeker, dat had ik niet durven denken aan het begin van het seizoen” zei Van der Haar, die mede dankzij deze prestatie de winter afsloot als nummer één van het veld.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Foto: © Sportfoto

Moment 1:

http://www.cyclingonline.nl/artikel/5574_hoogtepunten_2014_1-_wk_veldrijden_hoogerheide.html



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl