Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (1): WK Veldrijden Hoogerheide

Zaterdag 29 november 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was.

Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. Het eerste moment van 2014 voert ons terug naar het vroege voorjaar: het WK veldrijden in Hoogerheide.

Vijftigduizend bezoekers bezochten op 1 en 2 februari het tweede WK – na 2009 – dat in Hoogerheide georganiseerd werd. Op zaterdag zagen de toeschouwers Marianne Vos opnieuw wereldkampioene worden. De Brabantse wist haar zesde wereldtitel op rij te boeken, een reeks die in 2009 ook begon in Hoogerheide. In 2006 won ze haar eerste titel in Zeddam, zodat de teller in het veld in totaal op zeven regenboogtruien kwam. Vooraf werd een fikse strijd met Katie Compton verwacht, maar de Amerikaanse kende een rampzalig begin en Vos een superdag, waardoor ze ogenschijnlijk onbedreigd naar de winst wist te soleren. Bij de junioren greep Achterhoeker Joris Nieuwenhuis net naast een medaille met een vierde plaats. Op zondagochtend waren alle ogen gericht op belofte Mathieu van der Poel, zoon van parcoursbouwer Adrie. Het was echter Vlaming Wout van Aert die de titel veroverde. Van der Poel kende een mindere dag, maar wist zich terug te knokken naar een derde plaats. Het bleef voor Nederland bij deze twee medailles. Bij de elite werd Lars van der Haar zesde, waar Zdenek Stybar een spannend duel met Sven Nys in zijn voordeel wist te beslissen.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl