Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank Development Team krijgt Nederlands karakter

Dinsdag 23 april 2013

Elite men - Het Rabobank Development Team - via een stichting ondergebracht onder de vleugels van de KNWU - zal aan het einde van het jaar afscheid nemen van de Duitse renners Rick Zabel en Ruben Zepuntke en vervolgens de komende drie seizoenen geen buitenlandse renners meer herbergen.

De voortzetting van het Rabobank Continental Team - waar ook buitenlandse renners als Matthew Hayman en Tejay van Gerderen werden opgeleid - wordt daarmee een puur Nederlandse opleidingsformatie voor wegrenners en veldrijders. Technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU noemt dit een logische keuze. "Het is op zich vreemd dat je als Nederlandse wielerbond bijdraagt aan de ontwikkeling van de Duitse renners. Natuurlijk is het mooi dat Rick Zabel de Ronde van Vlaanderen voor beloften wint, maar het is natuurlijk onze taak om Nederlandse renners op te leiden. In de overgangsregeling die met Rabobank is getroffen, hebben beide partijen ervoor gekozen om de al vastgelegde renners voor 2013 voor het team te behouden, maar het is ook iedereen vanaf het begin duidelijk dat deze situatie niet kan blijven bestaan."

Niermann blijft

Veneberg verwacht overigens dat Zabel en Zepuntke de overgang naar de profs kunnen maken aan het einde van dit wegseizoen. Trainer Grischa Niermann - eveneens uit Duitsland afkomstig - blijft wel in dienst bij de KNWU. Veneberg: "Net als bij baancoach René Wolff het geval is, kiezen we soms ook voor buitenlandse coaches en trainers. Dat staat los van de beslissing om geen buitenlandse renners meer te contracteren."

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl