Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin uit Tour de France

Maandag 06 juli 2015

Tour de France - Tom Dumoulin heeft de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De Nederlander van Giant-Alpecin was betrokken bij één van twee grote valpartijen op weg naar Huy. Dumoulin stond derde in het klassement en wilde proberen de gele trui te veroveren op de Muur van Huy.

De Limburger droeg het wit. Ook de dragers van geel (Fabian Cancellara) en groen (André Greipel) waren bij de val betrokken. Simon Gerrans was een ander slachtoffer van de val. De valpartij was zo hevig dat de Tourdirectie de wedstrijd tijdelijk stil legde, maar dat mocht Dumoulin niet baten. Hij bleek later een breuk in zijn schoudergewricht te hebben opgelopen. "Het was de hele dag zenuwachtig. Met zestig kilometer per uur ging er een renner voor me tegen de grond, Ik probeerde hem aan de rechterkant te passeren, maar werd geraakt door een renner naast me. Toen crashte ik met mijn hoofd naar voren, ik gleed in het gras en wist meteen dat het verkeerd zat. Ik ben erg verdrietig omdat wat een mooie dag moest zijn geweest, een ramp werd." 

Ten Dam

Aanvankelijk werd ook Laurens ten Dam tot de opgevers gerekend. De renner van Lotto-Jumbo had zijn schouder uit de kom, maar die kon terug geplaats worden. Wilco Kelderman was ook betrokken bij de val.



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl