Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU met vier sprinters naar Rio

Woensdag 20 april 2016

Track - De technische staf van de KNWU heeft besloten met een grote sprintselectie mannen af te reizen naar de Olympische Spelen.  Er worden bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vier mannelijke sprinters aangemeld.

Omdat het totaal aantal mannen per land op de piste acht moet zijn, heeft dat tot gevolg dat er vier renners op de duuronderdelen uitkomen. Dit kan gerealiseerd worden door Tim Veldt zowel op het omnium als in de kwalificatie van de ploegachtervolging uit te laten komen. Het gaat daarbij puur om de eerste start, omdat Veldt anders geen optimale voorbereiding op het omnium kan doormaken. Mocht de achtervolgingsploeg een tweede of derde ronde afdwingen, dan zal er een renner uit de teamsprint worden ingezet.   

Meer kansen op sprint

De wielerbond verwacht op de sprintonderdelen meer kans te hebben op olympisch eremetaal , zo verklaart technisch directeur Thorwald Veneberg de stap. “We zijn waarschijnlijk  het enige land die deze optie kan (en zal) gebruiken. Het geeft ons meer mogelijkheden om zowel op de teamsprint, de keirin als de sprint de beste renners in te zetten voor dat specifieke onderdeel. Bovendien kan een extra man inzetten voor de teamsprint grote voordelen hebben.”

Foto: © Casey B. Gibson

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl