Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parel van de Veluwe voor Jim van den Berg

Woensdag 05 juni 2013

Elite men - Jim van den Berg heeft de Parel van de Veluwe bij de mannen gewonnen. De renner van het Koga Cycling team strafte het feit af dat Jeff Vermeulen de handen te vroeg in de lucht gooide. Koos-Jeroen Kers eindigde op de derde plaats. De drie maakten deel uit van een kopgroep van zes.

De vluchters bleven ondanks aandringen van Team de Rijke uit de greep van het peloton. De renner van het Koga Cycling Team verschalkte Jeff Vermeulen op de streep in de sprint van een kopgroep van zes. De renner van Metec stak zijn handen al in de lucht omdat hij zich winnaar waande toen Van den Berg hem nog wist te verrassen. Dit tweetal maakte samen met Tom Vermeer de overstap naar een vroege kopgroep van drie, gaven de vlucht daarmee een nieuwe impuls en mocht uiteindelijk dus sprinten om de winst na 181 kilometer koers. Van den Berg had gepokerd onderweg, zo erkende hij na afloop. "Als team hoefden we niet per se met deze vlucht door te gaan, we hadden Wim Stroetinga nog in het peloton zitten. Vermeulen en Vermeer bleven maar gas geven in de kopgroep en ik had niet eens zulke hele goede benen. Maar ik kon zuinig aandoen en het een beetje slim spelen."

Zege telt

In de sprint wachtte Van den Berg dan ook lang. "Er was wind tegen en ik liep net wat op Vermeulen in toen hij opeens zijn handen in de lucht gooide. Toen zag ik mijn kans schoon en kon ik nog hard door blijven sprinten. Op de streep wist ik dat ik gewonnen had. De manier waarop doet er voor mij niet toe, ik sta hier mooi als winnaar op de erelijst van een aansprekende klassieker. En dat is wat telt." Wim Stroetinga won de sprint van het peloton en werd daarmee zesde.

Foto: © Sportfoto

28e Parel van de Veluwe: 181 km

1.Jim van den Berg (Koga Cycling Team) 4.04.30, 2. Jeff Vermeulen (Metec), 3. Koos Jeroen Kers (BabyDump), 4. Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg), 5. Tom Vermeer (Team Piels), 6. Wim Stroetinga (Koga Cycling Team) 0.23, 7. Dylan Groenewegen (De Rijke-Shanks), 8. Rens te Stroet (Team Piels), 9. Mitchell Huenders (Ruiter Dakkapellen), 10. Sven van Luijk (Team Piels)

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl