Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten kijkt met ambities naar NK

Dinsdag 14 juni 2016

Women - Annemiek van Vleuten keerde in de Boels Rental Hills Classic sterk terug met een tweede stek achter wereldkampioene Lizzie Armitstead. Ze reed vervolgens een sterke Parel van de Veluwe, waar ze naar een kopgroep toe sprong  en deze rensters allemaal ter plekke liet om solo te winnen. Afgelopen weekeinde was er een tijdritzege in de Auensteiner Radsporttage, waar ze derde werd in het klassement. Nu is het vizier gericht op Goeree-Overflakkee.

"Ik hoop mijn huidige vorm door te kunnen trekken richting het NK. Op de tijdrit heb ik iets recht te zetten nadat ik vorig jaar veel te laat mijn tijdritfiets tot mijn beschikking kreeg van mijn toenmalige team. Maar ook op het  NK op de weg heb ik ambities.Ik rijd er weliswaar alleen, maar in de Parel liet ik zien dat ook tot een goed einde te kunnen brengen." Van Vleuten was op beide disciplines al eens nationaal kampioene. "

Route naar Rio

Haar route naar Rio voert vervolgens via een hoogtestage op Italiaanse bodem en de Thüringen Rundfahrt naar de olympische wegwedstrijd. Ik vind het heel bijzonder om er opnieuw bij te mogen zijn. Ik heb een sterk voorjaar gereden, maar miste de echte uitschieters, mooi dat de bondscoach me toch van waarde acht in Rio. Ik zal daar starten zonder eigen ambities, maar met het doel om als land een mooi resultaat neer te zetten. Al ben ik nog reserve voor de tijdrit."

'Mijn team'

In Limburg zat ze samen met Marianne Vos en Ellen van Dijk in een kopgroep van vijf met ook Moolman en Armitstead erbij. ‘Toen ik de Nederlandse koploopsters op een rij zag fietsen, dacht ik ‘dit is mijn team’ , alleen Anna van der Breggen ontbrak aan de start in deze wedstrijd, verder was het plaatje compleet."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl