Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle maakt favorietenrol waar op NK

Woensdag 05 juni 2013

Elite men - Dylan van Baarle heeft op het NK tijdrijden voor beloften in Schoonebeek zijn favorietenrol waar gemaakt. De renner van het Rabobank Development Team had een minuut voorsprong op Sjors Roosen (zilver) en nog eens veertien tellen meer op Martijn Tusveld (brons).

Van Baarle was gestart om te winnen in het Drentse plaatsje onder de rook van Emmen. "Eerlijk gezegd zou ik teleur gesteld zijn geweest als ik niet had gewonnen, nadat ik vorig jaar mede door een blessure geen kampioen had kunnen worden. Ik ging hier voor de titel, het was ook de laatste kans om deze te winnen omdat ik straks overstap naar Garmin-Sharp. Het mooie is dat het ook één van mijn betere tijdritten van het jaar geweest is. Toen ik de tussentijden hoorde en begreep dat ik snel uitliep op de anderen, wist ik dat het me lukken ging. Voor mij is dit wel weer een nieuw hoogtepunt in dit seizoen'' zei de renner die van het WK tijdrijden een groot doel maakt dit seizoen.

Tijden liegen niet

Sjors Roosen had na een ronde al een achterstand van 36 seconden en wist toen eigenlijk dat de titel vergeven was, zover hij dat vooraf al niet zo had ingeschat. "Ik heb geprobeerd in de tweede ronde mijn snelheid vast te blijven houden en dat lukte goed' zei hij over zijn tactiek. Zijn ploegleider Han Vaanhold van Team Piels was tevreden met zilver. "De tijden liegen niet: Van Baarle stak er vér boven uit hier. Dan weet je al snel dat je voor de tweede plaats rijdt, maar daar mag Sjors heel tevreden mee zijn." Martijn Tusveld kende een goede start, maar kwam zichzelf toen tegen. "Op het laatst begon ik in te leveren op de tijden van Mike Teunissen, maar ik hield een handvol seconden op hem over. Met brons ben ik heel blij. Ik ben ziek geweest enige tijd geleden en was gelukkig net op tijd hersteld op hier een medaille te pakken. Dat was mijn doel en dat is gelukt."

Foto: © Rudie Ottens 

NK Tijdrijden beloften: 34 km

1. Dylan van Baarle (Rabobank DT) 42.40, 2. Sjors Roosen (Team Piels) 1.01, 3. Martijn Tusveld (Rabobank DT) 1.14, 4. Mike Teunissen (Rabobank DT) 1.20, 5. Brian van Goethem (Metec) 1.29, 6. Elmar Reinders (Metec) 1.29, 7. Jasper Bovenhuis (Rabobank DT) 1.43, 8. Bob Schoonbroodt (De Rijke-Shanks) 1.45, 9. Jesper Schipper (KNWU TROI) 1.55, 10. Bram de Kort (Team Piels) 1.58



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl