Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weening wint, Kelderman leidt in Zwitserland

Donderdag 16 juni 2016

Elite men - Pieter Weening heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Fries reed op de slotklim weg van zijn medevluchters en soleerde op zijn kenmerkende grote versnelling naar de winst.

Weening maakte samen met ploeggenoot en bergkoning Antwan Tolhoek en Pim Ligthart (Lotto-Soudal) deel uit van een omvangrijke kopgroep. Achter de vluchters probeerde de Spanjaard Izaquirre de favorieten af te troeven met een gewaagde aanval, maar hij werd net voor de finish in de kraag gegrepen door de groep met Wilco Kelderman. De Gelderse coureur neemt de leiding en heeft zestien tellen voorsprong op Warren Barguil.

'Belangrijke zege'

"Door het barre weer werd het een gevaarlijke afdaling, waarin Antwan Tolhoek voorin helaas moest lossen. In de vallei draaide het goed rond en aan de voet van de slotklim ben ik tempo gaan rijden. Het was niet eens een demarrage, maar tot mijn verbazing had ik direct een gaatje. Daarna was het een kilometer of acht alles geven, met gelukkig de overwinning als resultaat”, aldus een tevreden Weening. Hij was blij met de zege, die hij belangrijk noemde voor zijn ploeg. Eerder won Weening al de Ronde van Noorwegen. "Dit is een WorldTour-wedstrijd, temidden van renners die de Tour voorbereiden. Dat geeft de zege zeker extra waarde. Ik ben blij dat we ons deze week kunnen laten zien. Het maakt mij niet uit of ik voor een WorldTour-team win of voor een continentaal team met een wildcard. Ik heb veel vrijheid bij Roompot-Oranje Peloton. " 

'Goed gevoel'

Mooi dat ik de trui heb, ik voelde me goed vandaag, Ik werd mooi afgezet aan het begin van de slotklim en kon toen goed meekomen. Pas in de laatste honderden meters ben ik gaan versnellen.” zegt Wilco Kelderman.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl