Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smulders, Kimmann en Van der Burg NK BMX

Zondag 03 juli 2016

Offroad - Laura Smulders heeft ruim een maand voor de Olympische Spelen een dubbele nationale titel in de wacht gesleept op het Nederlands Kampioenschap BMX in Luijksgestel.  Op zaterdag won Smulders de nationale titel op de tijdrit, een dag later stond er opnieuw geen maat op de Gelderse op het reguliere BMX-kampioenschap. Bij de mannen won Niek Kimmann de tijdrit en was Dave van der Burg de reguliere kampioen op zondag.

Voor Smulders was het NK in Luijksgestel een mooie onderbreking van de trainingen in de aanloop naar Rio. “Natuurlijk zijn de Spelen mijn grote doel, maar of ik nu aan het trainen ben of vol gas geef op dit kampioenschap, maakt ook niet veel uit. Het is mooi om mijn nationale titel te kunnen prolongeren. Ik hoefde bovendien geen risico’s te nemen, het was een kwestie van goed starten en toen had ik vrij baan naar de titel.” Smulders versloeg in de finale zus Merel Smulders, de nieuwe kampioene bij de junior- women. Op het podium van de elite-vrouwen kreeg ze Danielle Vrenegoor (zilver) en Viviane van Hees (brons) naast zich. Rio-ganger Merle van Benthem liet de wedstrijd op zondag aan zich voorbij gaan om geen risico’s te nemen richting de Olympische Spelen.

Kimman en Van der Burg

Bij de mannen deden Jelle van Gorkom en Twan van Gendt hetzelfde. De derde olympia-ganger Niek Kimmann boekte op zaterdag een overtuigende zege, maar liet in de finale van de reguliere wedstrijd lopen na de eerste bocht. Hij werd achtste. “Ik had door dat ik niet meer kon winnen en toen ging de knop om bij mij. Ik ben in orde, dat heeft de zaterdagwedstrijd me geleerd, maar ik ga geen risico’s nemen voor een derde plek.” Van der Burg greep de nationale titel op zondag met overmacht. Hij kreeg Joris Harmsen (zilver) en Martijn Jaspers (brons) mee op het ereschavot. “Voor Rio heb ik me helaas niet kunnen plaatsen. De concurrentie is groot in Nederland en ik heb niet gepresteerd op de momenten dat het moest. Ik heb de knop omgezet en me gericht op de andere wedstrijden. Ik was de hele dag al goed op deze baan en ook in de finale kon ik volle bak naar het goud rijden. Mooi om de nationale titel te pakken.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl