Thalita de Jong wint slotrit Giro Rosa

Zondag 10 juli 2016

Women - Thalita de Jong heeft Nederland op de valreep toch nog een ritzege bezorgd in de Giro Rosa. De renster van Rabo-Liv won de slotetappe rond Verbania.

De wereldkampioene veldrijden arriveerde met 1 minuut voorsprong op landgenote Riejanne Markus (Liv-Plantur) aan de finish. Megan Guarnier won namens Boels-Dolmans het eindklassement. Anna van der Breggen - in 2015 eindwinnares - werd derde in de eindafrekening.

"Een meer dan indrukwekkend nummer”, juichte Koos Moerenhout van Rabo-Liv. “Voor Thalita is het ook mooi dat dit er uit komt. Het is een renster met heel veel mogelijkheden. Dit is een bevestiging voor haar. Mooi ook voor de ploeg. Ik vind dat we er dit jaar uit gehaald hebben wat er in zat.”

Bij Boels-Dolmans was er ook vreugde over drie gewonnen ritten en een eerste en tweede plaats in het eindklassement. De eindzege voor Guarnier leek al binnen bereik in de 2015, totdat de voorlaatste rit zich aandiende. Anna van der Breggen (Rabo-Liv) wist meer dan een minuut goed te maken op Guarnier en won het roze.

"Je moet het zien als een proces" zei Guarnier. "Het is altijd een kwestie van blijven verbeteren geweest. Dat ging langzaam maar gestaag, maar doorslaggevend was dat ik bleef verbeteren."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl