Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europese titel op teamsprint junior-vrouwen

Dinsdag 12 juli 2016

Offroad - De Nederlandse ploeg is voortvarend begonnen aan het Europees Kampioenschap  op de baan voor junioren (m/v) en beloften (m/v) in Montichiari.

Hoogtepunt was de Europese titel die Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet behaalden op het onderdeel teamsprint bij de junior-vrouwen. De twee hadden ook al de snelste kwalificatietijd neer gezet. Coach Steve McEwen was onder de indruk van zijn gouden duo. "We wisten dat we twee snelle meiden hadden, maar dat ze hier zo weten te presteren, is waar je als coach en als sporters alleen maar van kunt dromen. Zeker als je weet dat ze in de finale nog eens sneller waren dan in de kwalificatie."

Ook op de ploegachtervolging bij de junior-vrouwen werd om goud gestreden, maar hier bleek gastland Italie te sterk voor het Nederlandse kwartet. De Italiaanse rensters wisten in de kwalificatie zelfs een wereldrecord neer te zetten en bleven het Nederlandse kwartet Marit Raaijmakers, Amber van der Hulst, Kirstie van Haaften en Bente van Teeseling acht seconden voor. Op de scratch werd Mylene de Zoete vijfde. Bij de scratch voor de junioren was Bas Ottevanger bij een grote val betrokken, waardoor hij zich niet in de strijd om de topklasseringen kon mengen.

Ook bij de beloften-vrouwen startte het toernooi. Tessa Dijksman is daar zesde geworden op de individuele achtervolging bij de beloften-vrouwen.

Foto: © KNWU



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl