Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos is nu tweede in Thuringen Rundfahrt

Zaterdag 16 juli 2016

Women - Marianne Vos moest een dag na haar zege in de openingsetappe van de Thüringen Rundfahrt nu genoegen nemen met een tweede plek in de tweede etappe.

De renster van Rabo-Liv won de sprint van een elite-gropeje met ook Van Dijk en Vna Vleuten achter de ontsnapte Olga Zabelinskaya. De Russin nam ook de leiderstrui over van Vos, die ook in het klassement tweede is.

Elf sterke rensters reden weg in deze rit, met wereldtoppers als Emma Johansson, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Marianne Vos Elisa Longo Borghini en Ashleigh Moolman. En natuurlijk Vos zelf. Vijf kilometer verder viel Zabelinskaya aan. De anderen keken klassementsleidster Marianne Vos aan, maar die was alleen en zij zag twee teams, Orica en Wiggle, met twee rensters in de groep. Die ploegen lieten echter begaan. “Het was toen niet aan Marianne om alleen gas te gaan geven”, verklaarde haar ploegleider Eric van den Boom. “Leiderstrui leuk, maar als andere teams niet willen winnen, hoeft Marianne zich niet uit elkaar te trekken. Er komen nog dagen genoeg.” 

Eva Buurman van Parkhotel Valkenburg is in het bezig van de jongerentrui.

foto (c) Sportfoto-Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl