Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink test zich in Tour de l'Ain voor Vuelta

Dinsdag 09 augustus 2016

Elite men - Robert Gesink rijdt deze week de Tour de l'Ain als ultieme voorbereiding op de Ronde van Spanje. "Ik zie deze wedstrijd als belangrijke graadmeter" laat hij weten.

Lotto-Jumbo treedt ook aan met Steven Lammertink, Jos van Emden, Enrico Battaglin, Steven Campenaerts en Alexey Vermeulen. Gesink kijkt met spanning uit naar de komende dagen. “Tour de l'Ain gaat een belangrijke test worden en de vraag beantwoorden of ik van start kan gaan in de Vuelta of niet. Wanneer je herstelvermorgen beperkt is heb je niets te zoeken in een grote ronde. Ik hoop dat ik naar de Vuelta kan gaan om Steven te ondersteunen voor het algemeen klassement”

Afgelopen dagen zagen er positief uit voor Gesink. “De laatste dagen in Girona verliepen eigenlijk boven verwachting na een hele lastige tijd in Amerika met veel aanpassingen in mijn training door de hersenschudding. Ik was vooral erg moe en merkte dat ik vaak maar twee dagen achter elkaar kon trainen waarna ik weer een paar dagen moest rusten. Erg frustrerend om constant bij te moeten stellen en aan te moeten passen, maar veel voorkomende klachten na een hersenschudding.  Al met al heb ik daar dus veel te weinig kunnen trainen in aanloop naar de Vuelta.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl