Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen: 'Dit geeft vertrouwen voor NK'

Maandag 10 juni 2013

Women - Anna van der Breggen maakte dit weekeinde indruk door met de besten over de Baskische heuvels te klimmen in de Emakumeen Bira. De renster van het Sengers Cycling Team werd uiteindelijk vierde in het eindklassement en was daarmee de beste Nederlandse in deze ronde.

"Ik ben heel tevreden over hoe ik gereden heb" zegt de renster uit Hasselt een dag later. "Opnieuw is gebleken dat ik tijdens een dergelijke ronde eigenlijk alleen maar verbeter ten opzichte van de concurrentie. Dat ik met rensters als Johansson, Stevens en Longo Borghini mee kon komen zondag in weer een pittige rit in de regen, gaf me achteraf wel veel voldoening. Ik merk steeds meer dat korte en steile klimmen mij goed liggen. Dit was bovendien mijn laatste test voor het NK op de weg en dan is het fijn als die test ook goed verloopt. Ik kan met vertrouwen toe leven naar dat kampioenschap."

Weer vierde

Wel baalde Van der Breggen ervan dat ze opnieuw vierde was. Zowel in de tijdrit (overigens slechts op enkele honderden van een seconde van nummer twee Ellen van Dijk), als in de slotrit en in het algemeen klassement. Eerder liet ze in de Waalse Pijl ook al deze positie noteren. "Vierde is nu eenmaal net geen podium en telkens weer op die plaats eindigen, gaat me wel vervelen. Maar hopelijk lukt het me dit seizoen nog een keer om wel bij de eerste drie te rijden in een topkoers, dat moet gewoon een keer gaan lukken."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl