Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligthart is tweede in GP Scherens

Zondag 21 augustus 2016

Elite men - Pim Ligthart was tweede in de Grote Prijs Jef Scherens. De renner van Lotto-Soudal hoefde in Leuven alleen Dimitri Claeys (Wanty) voor te laten gaan.

Roman Maikin eindigde als derde. "Toen Dimitri Claeys en ik wegreden wist ik wel dat het goed zat. In het verleden is al gebleken dat hij een heel sterke renner is. Ik wist dat als ik met hem mee was, we voor een hele poos weg zouden blijven. Zowel voor de ploeg als voor mezelf was het goed dat ik mee was in deze ontsnapping. Ik wist dat we nog sterke mannen achter ons hadden en dan konden zij zich wat sparen. In de laatste ronde kreeg ik het moeilijk en Dimitri Claeys merkte dat ook wel. Op de Lüdenscheidsingel had ik het al lastig en dan ging het tempo nog meer omhoog op de Wijnpers. Hij viel niet echt aan, hij versnelde gewoon. Hij zag dat ik het lastig kreeg en zette door.“

Pim Ligthart geloofde zeker in een overwinning: “Toen we er samen vandoor gingen, geloofde ik echt dat ik kon winnen. Ook toen ik moest lossen op de helling hoopte ik nog dat we weer samen zouden komen. Ik had nog power in mijn benen op het laatste vlakke stuk, maar dan kwam er weer zo een hellend stuk en verloor ik weer terrein. Ik hoopte natuurlijk dat we met twee naar de streep zouden rijden, maar ik heb wel een mooie tweede plaats behaald.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl