Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vierde etappe Boels Ladies Tour voor Roy

Vrijdag 02 september 2016

Women - Sarah Roy heeft de vierde etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Australische toonde zich de snelste van een kopgroep van veertien in de straten van Den Bosch.

De renster van Orica-AIS ging Evy Kuijpers (tweede) en Susanne Andersen (derde) vooraf. "Mijn eerste zege voor Orica-AIS en ik ben er heel bij mee'' riep de Australische, die ooit nog bij het Nederlandse Futurumshop heeft gekoerst. "Eindelijk timede ik het goed, had ik mijn zenuwen onder bedwang, waar ik anders nog wel eens de fout in ging. Ik ben blij dat ik de kans nu gegrepen heb. Ik had ook het vertrouwen dat ik het in deze groep af kon maken." Evy Kuijpers kon leven met de tweede plek. "Ze maakte in de sprint wel een kleine zwieper, maar ik was er anders ook niet langs gekomen. Ik vertrok deze ronde voor een top 10-klassering en dat heb ik zeker waar gemaakt. Ik hoop dat ik me ermee in de kijker heb gereden bij een UCI-ploeg, veel meer dan dit kun je niet doen" aldus de renster van Van Arckel die ook de prijs van de strijdlust kreeg.

Na een uur koers reden veertien rensters weg vandaag. Dat waren Barbara Guarischi (Canyon-Sram), Emma Johansson (Wiggle-High 5), Jeanne Korevaar (Rabo-Liv), Christine Majerus (Boels-Dolmans), Sarah Roy, Tayler Wiles (Orica-AIS), Simona Frapporti, Emilie Moberg (Hitec), Riejanne Markus (Liv-Plantur), Natalie van Gogh, Janneke Ensing (Parkhotel Valkenburg), Evy Kuijpers (Jan vanArckel), Suzanne Anderssen (Scandinavia) en Nina Kessler (Lensworld-Zannata).

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) blijft leidster. "We zijn nooit echt in paniek geweest, wilden het alleen nooit boven de vijf minuten uit laten komen. Eigenlijk konden we het met Lizzie Armitstead en Amalie Dideriksen op kop af. We hadden Christine Majerus mee van voren en wilden Ellen van Dijk, Karol-Ann Canuel en mijzelf toch enigszins ontzien in verband met onze posities in het klassement. Dat is gelukt, dus al met al was dit weer een prima dag voor ons."

Foto: © Sportfoto - Jos Kafoe - Bart Hazen 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl