Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brennauer wint vijfde rit in Boels Rental Ladies Tour

Zaterdag 03 september 2016

Women - Lisa Brennauer heeft de vijfde etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Duitse van Canyon-Sram toonde zich in Tiel de snelste van het peloton.

Loren Rowney (Orica-AIS) was tweede, Jolien D'hoore derde. Op de vierde plaats was Nina Kessler de beste Nederlandse. In de slotfase werd een trio koploopsters in de kraag gegrepen: Chanella Stougje (Parkhotel Valkenburg), Chantal Hofman (Lotto-Soudal) en Thea Thorsen (Hitec Products).

Brennauer was vorig jaar eindwinnares van de Boels Rental Ladies Tour. De Duitse staat met de Limburg-etappe van zondag voor de boeg nu vierde op veertig seconden. "Ik heb begrepen dat de rit heel zwaar is en we hebben met Alena Amialusik nog een belangrijke troef in huis. Ik verwacht een zware dag, waarbij ook Kasia Niewiadoma en Anna van der Breggen zich ongetwijfeld zullen laten zien. We gaan zien wat er van komt, morgen wordt er niet met seconden maar met een veelvoud daarvan gesmeten. Als ik in de gelegenheid kom, wil ik natuurlijk graag winnen. Maar ik ben ook blij dat ik deze dagzege al op zak heb. Als ploeg grepen we er de afgelopen dagen vaak net naast, nu is er een overwinning binnen."

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) blijft leidster met nog één etappe voor de boeg. De Zuid-Hollandse is dichtbij de eindwinst, maar weet dat haar nog een flinke klus wacht in Limburg zondag. "Ik heb de route nog even bekeken en dat wordt zeker niet eenvoudig. De rensters van Rabo-Liv en Canyon-Sram zullen het ons niet cadeau doen. Maar in de derde etappe naar Sittard kon ik bergop goed mee en ik begin met een voorsprong op de anderen aan de rit. Dat geeft vertrouwen. Bovendien hebben we als ploeg drie troeven, omdat Ellen van Dijk en Karol-Ann Canuel ook dichtbij staan in het klassement. Natuurlijk wil ik graag voor het eerst in mijn loopbaan een etappekoers winnen, maar het belangrijkst is dat we als team de eindzege binnen halen."

 foto : Sportfoto 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl