Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wagner verrast met winst in openingsetappe Ster ZLM Toer

Woensdag 12 juni 2013

Elite men - Robert Wagner heeft de openingstijdrit van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Duitser van Blanco Pro Cycling bleef in de openingstijdrit van acht kilometer rond Goes zijn ploeggenoot Lars Boom twee seconden en de Zweed Tobias Ludvigsson van Argos-Shimano drie tellen voor.

Wagner en Boom waren vroeg gestart en hoefden niet zoals veel concurrenten in de stromende regen te rijden. Wagner zei vooraf niet gedacht te hebben voor de zege mee te doen. "Op top 10 had ik gehoopt, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. Al had ik nog liever gewonnen onder gelijke omstandigheden, maar aan de andere kant hadden de andere teams ook naar de weersverwachtingen kunnen kijken. Mijn ploegleider Erik Dekker heeft dat wel gedaan en misschien had hij dan toch een plan met mij."  Toch verwacht de Duitser nu niet een andere rol in zijn team. ,,Mijn plan blijft om de sprints aan te trekken voor Theo Bos hier en in het klassement is Lars Boom onze man. Daar hoeft van mij niets aan te veranderen. Daarvoor ben ik ook eerder uit de Dauphiné gestapt. Voor de eindzege zal ik zeker niet mee doen, de keren dat ik deze wedstrijd reed, eindigde ik in de grupetto." 

Boom heeft doel

Boom zelf heeft van de vijfdaagse etappekoers door Zuid-Nederland en met een Vlaamse etappe wel en doel gemaakt. ,,Ik  ben hier zeker met ambities gestart. Vorig jaar was ik natuurlijk al tweede in het eindklassement en het ook terrein van de vrijdagetappe door Limburg en de zaterdagrit door de Ardennen ligt me goed. Bovendien wil ik in deze fase van het seizoen, vlak voor de Nederlandse kampioenschappen, goed zijn. Dat wordt natuurlijk van me verwacht en dat hoop ik de komende dagen te tonen." Boom wordt als een zekerheid beschouwd voor de Tourploeg van Blanco Pro Cycling. De Ster ZLM Toer duurt nog tot en met zondag.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl