Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos wint in Belgium Tour

Donderdag 08 september 2016

Women - De tweede etappe van de Lotto Belgium Tour heeft een derde Nederlandse zege op rij opgeleverd. Dit keer was het Marianne Vos die toe sloeg in deze Belgische etappekoers.

Dinsdag won Annemiek van Vleuten de proloog, Lucinda Brand won rit één. Vos liet in Lierde Giorgia Bronzini (tweede) en Lotte Kopecky (derde) achter zich. Morgen wacht een slotrit naar Geraardsbergen.

Marianne Vos is ook de nieuwe leidster. "Gisteren trokken we de kaart van Lucinda Brand voor de sprint en vandaag die van mij. We hebben het beide keren kunnen afmaken, al lijkt dat makkelijker dan het is. In eerste instantie dacht ik dat ik te ver zat, maar ik kon een gaatje induiken en geraakte zo in het wiel van Lucinda. Zij bracht me in het zog van de trein van CANYON SRAM en vanuit die positie kon ik mijn sprint aangaan. De aankomst hier in Lierde mag niet onderschat worden, het loopt hier pittig omhoog. Ik voelde Giorgia Bronzini langs links opkomen, maar ik heb haar kunnen afhouden" zegt ze in een bericht van de organisatie.

“Ik had al een generale repetitie achter de rug, tijdens de rush bij de tweede doortocht, maar dat is toch een andere situatie dan de eindsprint. Aan de rush was het vooral om de boniseconden te doen, wanneer het om de zege gaat doen er ook andere teams mee. Maar het deed me goed om die tussensprint te winnen. Met de ploeg hebben we de hele dag de controle uitgeoefend, aangezien we de leidster in onze rangen hadden en we met meerdere rensters een goede positie in het klassement bekleedden. In de slotronde ontstond er een omvangrijke en sterke kopgroep, waar ik ook deel van uitmaakte. Het probleem was echter dat er te veel goede rensters bij elkaar zaten; dat verhaal ging dus niet door.”

 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl