Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Moorsel koersdirectrice AGR vrouweneditie

Maandag 03 oktober 2016

Women - Leontien van Moorsel wordt koersdirectrice van de Amstel Gold Race voor vrouwen. Die vindt op zondag 16 april plaats over 125 kilometer over een groot deel van het mannenparcours.

Op zondag 16 april start de Amstel Gold Race Ladies Edition net als de mannenwedstrijd vanaf de Markt in Maastricht. Het parcours leidt de dames grotendeels over hetzelfde parcours als de mannen via een aantal grote lokale ronden met beklimmingen van de Bemelerberg en de Cauberg. De finish ligt na zo’n 125 kilometer op de Rijksweg tussen Vilt en Berg en Terblijt.

Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Van Moorsel: ‘’Ik vind het geweldig dat we ons met de Amstel Gold Race Ladies Edition kunnen aansluiten bij de enige Nederlandse voorjaarsklassieker. De organisatie staat, het parcours door de Limburgse heuvels is spectaculair en het publiek is hier altijd fantastisch. Ik kijk nu al uit naar april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken!”

Vos: “De Amstel Gold Race Ladies Edition is weer een belangrijke stap in de erkenning en professionalisering van het dameswielrennen. De Nederlandse wielrensters doen het ook internationaal heel erg goed, maar er is niks mooiers dan voor een groot publiek in je eigen land te koersen.” Er is een aanvraag ingediend om opgenomen te worden in de UCI Women's World Tour.

Foto: © Amstel Gold Race



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl