Vera Koedooder stopt na NK Baan

Zaterdag 08 oktober 2016

Women - Zoals bekend is Vera Koedooder aan haar laatste maanden op de fiets bezig. De Apeldoornse van Parkhotel Valkenburg rijdt haar allerlaatste meters in wedstrijdverband op het NK Baan in Apeldoorn in december.

"Ik ga proberen mijn titel op de puntenkoers te verdedigen" zegt Koedooder strijdvaardig. Koedooder kan zowel op de wielerbaan als op de weg bogen op een omvangrijke erelijst. Zo werd ze zesde op de ploegachtervolging tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen en werd ze bij de junior vrouwen twee keer wereldkampioene op de baan. Eenmaal op het onderdeel puntenkoers en eenmaal op de individuele achtervolging. Verder zijn op haar palmares diverse Europese- en Nederlandse titels te vinden, evenals overwinningen in wereldbekerwedstrijden. Op de weg schreef Koedooder onder meer klassiekers als de Omloop door Middag-Humsterland, de Flevotour (beiden twee keer), EPZ Omloop van Borsele en de GP de Dottignies in België op haar naam. Op haar erelijst staan verder 8 EK medailles, 45 NK medailles, 126 overwinningen en 288 podiumplaatsen.

Mooie carrière

“Ik denk dat ik een mooie carrière heb gehad”, kijkt Koedooder terug op haar resultaten. “Ik was nooit ergens specifiek heel erg goed in, maar als hardrijdster heb ik er met mijn aanvalslust toch heel wat mooie resultaten uitgehaald. Met onder meer zeven overwinningen en een tweede plaats achter olympisch kampioene Anna van der Breggen in de Omloop van de IJsseldelta, na een sprint-a-deux, neem ik op een hoog niveau afscheid. Het échte vuur en de drive begon ik echter te verliezen. Daarom is het nu mooi geweest.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl