Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Timmer wil voor derde keer naar de Tour

Zaterdag 15 juni 2013

Elite men - Albert Timmer was in 2009 en 2012 van de partij toen Skil-Shimano en Argos-Shimano voor de Tour de France werden uitgenodigd. De renner uit het Overijsselse Gramsbergen reed dit jaar al de Giro d'Italia, maar hoopt over twee weken op Corsica aan het vertrek te staan voor zijn tweede grote ronde van 2013.

"Ik denk dat ik inmiddels genoeg inhoud heb, om zowel de Giro als de Tour te rijden. Het gevoel is nog altijd goed en ik merk dat ik hier in de Ster ZLM Toer nog altijd een flink aandeel kan leveren in de gewonnen sprint van Marcel Kittel door onderweg mijn werk te doen. Ik zou er dan ook graag bij zijn in mijn derde Tour de France, zou er van balen als ik er niet bij zit."

Alles op sprint

In zijn eerste Tour ontpopte Albert Timmer zich als aanvaller-pur-sang die zelfs een keer tot in de finale van een etappe wist te reiken. Vorig jaar reed hij vooral in dienst van anderen. "Het zal dit jaar weer een Tour worden waarin ik mijn eigen kansen opoffer voor het teamsucces. Met Kittel en Degenkolb hebben we twee sterke sprinters mee en daar gaan we met de ploeg hard voor werken. Vooraf roep je dan natuurlijk dat je wel een keer op een eigen kans gaat loeren, maar vorig jaar bleek ik me in de praktijk vooral te sparen in de tussenetappes. Maar misschien gaat het dit jaar anders zijn."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl