Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rodenburg kijkt terug op seizoen met ups en downs

Maandag 10 oktober 2016

Elite men - Tim Rodenburg had zich als laatstejaars belofte een ander Olympia ’s Tour voorgesteld. De coureur van Cycling Team Jo Piels kwam in de vierde etappe van en naar Zutphen zwaar ten val, waardoor het seizoen voortijdig ten einde kwam.

Tekst: Dan Rolandus: Foto: © Sportfoto

"Het ging op de Provincialeweg naar Zutphen op de kant. Ik belandde bij een parkeersteek tegen de stoeprand, kon de val na de klapband nog enigszins opvangen, maar aan het einde van de parkeersteek klapte ik vol op een auto’, analyseerde Tim Rodenburg zijn crash. ‘Ik bleek niets te hebben gebroken, maar heb wel wat kneuzingen. Ik mag dus van geluk spreken dat het niet anders is afgelopen, maar het blijft jammer dat ik in zo ’n mooie ronde uit de koers moest stappen."

Wisselend seizoen

De 22-jarige Berkelaar, die ook in 2017 voor de wielerstal van Jo Piels zal uitkomen, zegt een wisselend seizoen te hebben gedraaid. Maar desondanks kraaide de haan op woensdag 22 juni in Middelharnis de victorie toen hij zijn trainingsarbeid zag worden beloond met de nationale tijdrittitel. "Ik heb mezelf voor het NK-Tijdrijden op Goeree-Overflakkee te veel druk opgelegd. Kijk, ik ben zowel op het NK Tijdrijden in Zaltbommel 2014 als in Emmen 2015 als derde geëindigd, dus wilde ik als laatstejaars belofte alles uit de kast rijden om kampioen te worden. Ik heb me vanaf de winter al gefocust op het NK Tijdrijden, legde me zoveel druk op dat ik er onderdoor dreigde te gaan. Ik heb vervolgens mijn rust gepakt door een paar maanden geen wedstrijden te rijden. Dat heeft me kennelijk goed gedaan, want ik pakte de tijdrittitel."

Desillusie

Tim Rodenburg liet in de tijdrit achtereenvolgens met een nipt verschil Pascal Eenkhoorn en Jan-Willem van Schip achter zich. Dus hoopte de Zuid-Hollander op een WK-plaats  Qatar. "De bondscoach liet mij weten nog een bevestiging te willen zien van mijn tijdritcapaciteiten. Ik vond dat heel apart, want als je twee keer op een NK derde wordt en ben uiteindelijk ook de kampioen van Nederland is dat toch vreemd?? Ik kon het na het NK bovendien nergens meer in een internationale individuele tijdrit laten zien. De enige kans om me voor het WK te laten zien was op het EK in Plumelec, maar ook die heb ik niet gekregen. Die jongens, die naar het WK gaan (Pascal Eenkhoorn en Jan Willem van Schip, DR) zijn gewoon goed, laat daar geen misverstand om de bestaan. De tijdrit in ’s-Heerenberg tijdens Olympia ’s Tour was met al dat op en af niet mijn terrein, maar op het vlakke WK-parcours in Qatar zou ik heel goed uit de voeten kunnen. Zonde ook dat het seizoen door die val in Olympia ’s Tour zo is geëindigd."

Foto:© Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl