Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom wint en leidt in Ster ZLM Toer

Zaterdag 15 juni 2013

Elite men - Lars Boom heeft de vierde etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Nederlander bleef in deze Belgische etappe over 186 kilometer met aankomst bij de stuwdam van La Gileppe de Italiaan Davide Rebellin (tweede) en Maurits Lammertink (derde) van Vacansoleil-DCM licht voor.

De leiderstrui kwam eveneens in handen van Boom. ,,Ik had gehoopt op de oplopende finishstraat een kloof te kunnen slaan, maar de verschillen zijn nog altijd klein. Hopelijk volstaat dit wel voor de eindwinst. Het wordt nog opletten op de slotdag in Nederland op smalle wegen en de keien. Maar ik ken het daar in Brabant goed, dus dat zal wel goed komen.''

Zinnen op rit

Boom had vooraf zijn zinnen op deze rit gezet.,,Mijn ploeggenoten van Blanco hebben de hele dag hard op kop van het peloton gewerkt om mij te lanceren hier. Twee concurrenten gingen in de slotkiloemter iets te vroeg aan, maar ik had het goed getimed, ik kon erop en erover. En dan is het afwachten hoeveel seconden je gepakt hebt." De verschillen met de sprinters Mark Cavendish en André Greipel waren gering, maar de als klassementsleider gestarte Marcel Kittel moest meer tijd toestaan. Morgen wacht de renners een vlakke slotetappe met finish in Boxtel.

Foto: ©Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl