Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle eindwinnaar Thuringen Rundfahrt

Zaterdag 15 juni 2013

Elite men - De eindzege van Dylan van Baarle in de Thüringen Rundfahrt is in de laatste etappe niet meer serieus in gevaar gekomen. De grootste ‘bedreiging’ kwam in deze rit met start en finish in Ichtershausen over 157 kilometer uit de eigen gelederen, want Ruben Zepuntke was mee geglipt met een kopgroep van zes en werd zelfs even virtueel leider.

De Australiërs en enkele andere teams wilden echter graag een sprint als afsluting van deze ronde, waardoor de groep geleidelijk weer terug werd gereden. Caleb Ewan won vervolgens voor zijn Australische ploeggenoten de sprint. Mike Teunissen werd keurig vierde, gisteren was hij al vijfde. Nick van der Lijke sprintte als tiende in de daguitslag.

Nog altijd sterk

Van Baarle wil na  de Duitse etappekoers zijn sterke prestaties nog doortrekken tot na het Nederlands kampioenschap op de weg van volgend weekeinde. “Hoewel het zwaar was en de kou en de regen van de eerste dagen bij iedereen wel voelbaar waren in de benen, voel ik me nog altijd sterk. Ik neem nu even rust en hoop dan mijn eerste fase van het seizoen nog mooi af te sluiten, vervolgens richt ik me op het wereldkampioenschap in Florence, waar ik in ieder geval op de tijdrit hoop te tonen.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl