Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisator Olympia's Tour blij met titel Halvorsen

Vrijdag 14 oktober 2016

Elite men - Thijs Rondhuis is als organisator van Olympia's Tour erg blij dat tweevoudig ritwinnaar Kristoffer Halvorsen de wereldtitel greep en dat  zijn wedstrijd op deze manier perfect is gepositioneerd als voorbereidingswedstrijd op het WK voor beloften.

"Het was de eerste keer om in onze wedstrijd deze talentvolle categorie ruim baan te geven en onze wedstrijd op twee weken voor het wereldkampioenschap te laten verrijden. We zien de titel van Halvorsen, maar ook de sterke prestaties van andere uitblinkers van Olympia's Tour op dit WK, als bevestiging dat we een juiste keuze hebben gemaakt."

Halvorsen kwam met de Noorse selectie naar Olympia's Tour eind september, begin oktober om zich specifiek voor te bereiden op een sprintscenario in Qatar. In de etappeplaatsen Gendringen en Zutphen toonde hij zich de snelste van de internationale beloftentop. ""We komen ons hier voorbereiden op het WK in Qatar en specifiek de voorbereiding voor de sprint. De ploeg heeft laten zien dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken en we verlaten Olympia's Tour dan ook in het vertrouwen dat we klaar zijn voor het wereldkampioenschap" liet hij toen optekenen.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis hoopt de komende jaren de vruchten te plukken van deze succesvolle WK-aanloop van Halvorsen. "We hebben er specifiek voor gekozen om onze wedstrijd te organiseren voor de toppers van morgen, de aankomende sterren bij de profs. Door enkele weken voor het WK te organiseren, kunnen we met ons parcours inspelen op de behoeften die er zijn in de voorbereiding op de mondiale titelstrijd. Met een slotetappe in Limburg was dat nu ook voor de specialisten heuvelop interessant, maar met name de sprinters konden nu onze wedstrijd als perfecte generale repetitie laten fungeren. En dat geldt natuurlijk ook voor de tijdrijders. Miles Scotson won de rit tegen de klok in Olympia's Tour en verovert brons op het WK. Mooi dat het uitpakt zoals we voor ogen hadden."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl