Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Ladies Tour in Women's WorldTour

Zaterdag 15 oktober 2016

Women - De organisatie van de Boels Ladies Tour heeft goed nieuws ontvangen van de internationale wielerbond UCI: hun aanvraag voor de Women's WorldTour is gehonoreerd.

De wedstrijd staat voor 29 augustus tot en met 3 september op het programma. Samen met de Ronde van Drenthe (11 maart) en de Amstel Gold Race voor vrouwen (16 april) is daarmee het Nederlandse aandeel in de belangrijkste competitie voor vrouwen flink uitgebreid.

De Boels Ladies Tour is een vaste waarde op de vrouwenkalender sinds de oprichting in 1998. De afgelopen vijf edities werden gewonnen door seizoensrevelatie Chantal Blaak, oud-wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer, werelduurrecordhouder Evelyn Stevens, Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk en meervoudig olympisch kampioene Marianne Vos. De laatste won de wedstrijd maar liefst vier keer. "We zagen de aanvraag van de WorldTour-status als een logische stap in de ontwikkeling van deze wedstrijd, die al jaren een zeer sterk bezet deelnemersveld kent" zegt voorzitter Thijs Rondhuis van de Boels Ladies Tour. "Het honoreren van onze aanvraag zien we dan ook als erkenning van de UCI voor onze status."

Voor de wedstrijden uit de Women's WorldTour worden de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch uit genodigd, wat een nog grotere uitstraling van de Boels Ladies Tour zal bewerkstelligen. De organisatie zal daarom een professionaliseringsslag maken om te zorgen dat de wedstrijd stevig verankerd raakt tussen de belangrijkste vrouwenwedstrijden. De komende editie heeft plaats van 29 augustus tot en met 3 september.

Foto: © Sportfoto

KALENDER WOMEN'S WORLDTOUR



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl