Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Boom wint Ster ZLM Toer

Zondag 16 juni 2013

Elite men - Lars Boom is eindwinnaar geworden van de Ster ZLM Toer. De renner van Blanco Pro Cycling zag zijn leiderspositie in de door Pim Ligthart gewonnen slotetappe niet in gevaar komen.De renner van Vacansoleil-DCM arriveerde in de 176 kilometer lange rit van Gerwen naar Boxtel als eerste nadat hij een dag lang deel uitmaakte van een kopgroep van zes.

De ploegen van de sprinters kwamen net te laat om de oud-Nederlands kampioen tot de orde te roepen. Daarmee sluiten Andre Greipel en Mark Cavendish hun laatste test voor de Tour de France af zonder ritzege. De twee massasprints in de vijfdaagse etappekoers werden gewonnen door Marcel Kittel en Theo Bos. Lars Boom legde de basis voor zijn eindzege in de Belgische zaterdagetappe die eindigde bij de stuwdam van La Gileppe. Daar kwam hij solo aan en veroverde net genoeg voorsprong om de sprinters in het klassement voor te blijven.

Vorm is er op tijd

Boom had met de eindwinst gekregen waar hij voor gekomen was. ,,Ik had richting de Tour de France - ik ga er van uit dat ik geselecteerd word voor deze ronde - natuurlijk ook de Dauphine of de Ronde van Zwitserland kunnen rijden, maar in deze ronde wist ik dat ik winnen kon. En winnen motiveert mij nu eenmaal enorm. Dit is een indicatie dat de vorm er weer is en precies op het goede moment. Ik hoop me volgend weekeinde in de strijd om de Nederlandse titel te kunnen mengen en in de Tour de France zal ik als aanvaller op jacht willen gaan naar ritsucces.'' In 2012 moest Boom nog genoegen nemen met een tweede plaats in het eindklassement achter Mark Cavendish.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl