Gunnewijk toe gevoegd aan technische staf KNWU

Donderdag 24 november 2016

Women - Loes Gunnewijk wordt toe gevoegd aan de technische staf van de KNWU. De oud-beroepsrenster gaat zich bij de wielerbond over de junior-vrouwen ontfermen. Die rol neemt zij over van Frank Pennings.

Peter Zijerveld wordt naast Thorwald Veneberg (mannen en vrouwen) de talentcoach bij de junioren en beloften. Hier waren eerder dezelfde Frank Pennings en Piet Kuijs actief.  Veneberg wissselde van functie met Johan Lammerts, die nu technisch directeur is.

Gunnewijk (eerder als ploegleider actief bij Orica-AIS) is ook assistent-bondscoach bij de para-cycling naast bondscaoch Eelke van der Wal.

Gunnewijk over haar nieuwe rol als talentcoach junior vrouwen bij de KNWU: “Het is voor mij een geweldige kans om mijn kennis en ervaring binnen het vrouwenwielrennen over te dragen op de beste talenten van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van deze categorie vrouwen door een gedegen begeleiding naar een nog hoger niveau kan tillen. Daardoor zijn ze niet alleen als junior, maar later ook als elite/prof dame nog beter in staat om mee te doen voor het eremetaal.” Over de combinatie als assistent bondscoach paracycling vertelt Gunnewijk: “Ik wil renners in hun kracht zetten en ik kijk er dan ook enorm naar uit om ook de paralympische selectie hierbij te helpen. Daarnaast kan ik weer veel leren van de specifieke sporttechnische aanpak van paracycling.” 

Bij de BMX blijven bondscoach Bas de Bever en talentcoach Rob van den Wildenberg actief, bij de baan zijn dat sprintcoach René Wolff, duurcoach Peter Schep en talentcoach Steve McEwen.

Bij het veldrijden/mountainbiken is Gerben de Knegt bondscoach. Hij neemt in het MTB-en de rol over van Tim Heemskerk.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl