Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Nijs en Rooijakkers winnen in Scheveningen

Zaterdag 03 december 2016

Offroad - De Beach Series in Scheveningen, de vierde wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie, is gewonnen door Robbert de Nijs. De coureur uit Warmenhuizen bleef Ronan van Zandbeek (tweede) en Sem Huitema (derde) voor.

Tekst: Roy Schriemer

Bij de vrouwen won Pauliena Rooijakkers voor Nina Kessler en Esther van Veen.

Voor De Nijs was deze wedstrijd de eerste na een korte rustpauze die hij in had gelast na het MTB-seizoen en de strandrace in Hoek van Holland. "Lekker om zo te beginnen. We reden direct vanuit het vertrek met negen man weg. Alle teams hadden wel iemand mee, waardoor er daarachter geen echte organisatie meer op gang kwam. Bij het keerpunt bij Katwijk hadden we een minuut en toen wisten we dat het er goed uit zag. Op de terugweg werd er een aantal keren hard door getrokken en ik moet zeggen dat ik het toen wel even lastig had, maar ik kon wel volgen."Een poging van Henry Kes uit Volendam leek kans van slagen te hebben, hij sloeg een flinke kloof. Maar met vereende krachten werd ook die kloof gedicht. De Nijs: "Op vijf kilometer van het einde had ik wel door dat het sprinten ging worden. Ik had de aankomst goed verkend en gezien dat er nog een wat harder stuk lag voordat we het steile stuk met mul zand richting de aankomst voorgeschoteld kregen. Daar heb ik versneld, nam ik de kop en toen ben ik volle bak naar de streep gereden. Mooi om hier te winnen" aldus de renner van het Flexwinkel-Agu Racing Team. "Voor het klassement rijd ik niet echt, ik ga ook alweer op trainingskamp volgende week, maar dit is voor mij een ideale voorbereiding op het MTB-seizoen."

Rooijakkers sterk

Bij de vrouwen stond er opnieuw geen maat op Pauliena Rooijakkers. De Nederlands kampioene van Team Invicta kreeg de zege echter bepaald niet cadeau. "Ik ben aan een sterke periode bezig en merk ook dat de ervaring zich uit betaald omdat ik natuurlijk echt een vol programma rijd op het strand, met ook wedstrijden op Belgische en Franse bodem. Maar ook vandaag was de tegenstand toch lastig. We startten met de vrouwen als laatst en daardoor reden we echt onze eigen wedstrijd. We waren met drie bij elkaar tot het einde, al vielen Nina en Esther wel om beurten aan. Met name Van Veen wist een keer een flinke kloof te slaan. De slotfase was lastig, we moesten allemaal van de fiets. Toen was het een kwestie van zo hard mogelijk rennen en wie er weer het eerst op de fiets kan springen. Het lukte me weer te winnen en zo mijn marge in het klassement te vergroten. Ook dat is een doel deze winter om de strandracecompetitie te winnen."

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

1. Robbert de Nijs; 2. Ronan van Zandbeek, 3. Sem Huitema, 4. Jordy Buskermolen, 5. Stefan Vreugdenhil, 6. Cees Snoek, 7. Henry Kes, 8. Michel Kreder, 9. Roy Beukers, 10. Giorgio d'Hoore

1. Pauliena Rooijakkers, 2. Nina Kessler, 3. Esther van Veen, 4. Danique Braam, 5. Celine van Houtum, 6. Yvonne de Jong, 7. Mirjam de Bruijn, 8. Susan Verdegaal, 9. Tanja Ites, 10. Olga de Boer



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl