Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kessler en Ockeloen winnen Langevelderslag

Zaterdag 31 december 2016

Offroad - Jasper Ockeloen heeft zijn in Scheveningen veroverde Europese titel met een klinkende zege in de Strandrace van Langevelderslag volledig waar gemaakt door de sprint in de opgang naar de finish achtereenvolgens Robbie Gevers en Tino Haakman achter zich te laten.

Tekst en Foto: Dan Rolandus

‘Het is mooi als je in de Europese trui meteen in de volgende strandrace het jaar 2016 kunt uitluiden met een overwinning’, glunderde de 26-jarige Dordtenaar, die tevens zijn laatste wedstrijd afsloot voor Parkhotel Valkenburg en in 2017 zal uitkomen voor het Continental Team Monkey Town. ‘Het was constant springen, maar we kwamen met de harde wind in de rug niet echt los. Voor het keerpunt naar Zandvoort lagen er twee man (de Belg Jelle Maeyaert en Tino Haakman, DR) vooruit. Tegen de wind in scheelde het dat ik een mannetje (Robbie Gevers, DR) meekreeg waardoor we de oversteek konden maken. Achter ons viel het stil. Op het technische gedeelte bij de strandopgang kon ik in de sprint het verschil maken’, aldus analyseerde Jasper Ockeloen zijn race, die tevens de leiding in het regelmatigheidsklassement heeft overgenomen van Jordy Buskermolen.

Beloning

De bikers doken na het startschot voor de deur van Restaurant Nederzandt als het ware het strand op richting Noordwijk waarna zij bij Katwijk in een rap tempo terugkeerden. Een peloton van zo’n dertig renners passeerde met de stevige wind in de rug Langevelderslag op weg naar Zandvoort. Na het keerpunt werd het peloton met de wind op de kop lichtelijk uiteen geslagen. Bij de strandopgang Langevelderslag bleek Jasper Ockeloen door het mulle zand de rapste. Robbie Gevers (Invicta Watches) uit Schijndel passeerde de streep verrassend als tweede en liet daarbij de eveneens verrassend sterk voor de dag komende Tino Haakman achter zich. ‘Deze podiumplaats is eindelijk de beloning voor keihard werken, straalde de 24-jarige Robbie Gevers van oor tot oor. ‘Midden-Brabant was mijn laatste wegwedstrijd waarop Ronan van Zandbeek mij vroeg het ook eens op het strand te willen proberen. Ronan is mijn buurman, we rijden beiden voor Willebrord Wil Vooruit en trainen vaak samen. Ik wilde wel eens kijken hoe ik het strand zou verteren. Ik begon het steeds leuker te vinden en heb me vervolgens volledig voorbereid op het EK in Scheveningen. Ik was erg blij met de negentiende plaats. Top-20 in zo’n veld was niet slecht. Ik heb de vorm van Scheveningen kennelijk meegenomen. Ik heb gevochten voor wat ik waard was en ben blij dat het harde werken is beloond met een podiumplaats. Dit is een opsteker’, aldus de planner bij constructiebedrijf Berco in Schijndel.

Karakter

Tino Haakman liet voor de vijfde wedstrijd van de KNWU Strandrace MTBcompetitie en derde in de reeks van vijf in de Beachserie weten dat de jaren beginnen te tellen. Doch de 44-jarige Enkhuizenaar toonde andermaal karakter door de aanval niet te schuwen. ‘Ongeacht mijn leeftijd rijd ik altijd voor de overwinning’, gaf de ondernemer van Matong Sportswear in Hoorn, die zijn laatste overwinning en tevens enige podiumplaats twee jaar geleden boekte in de Dijk tot Dijkrace in januari 2015, aan de aanval met de jonkies geenszins te willen schuwen. ‘De finish kwam wel heel snel nabij, want terwijl ik me opmaakte om finale te gaan rijden werd ik verrast door het publiek bij de strandopgang waardoor ik meteen vol aan de bak moest om naar de streep te rijden. Ik had mijn banden hard opgepompt, dus was dat niet prettig door het mulle zand. De keerzijde was dat ik op het harde zand en de harde wind wel lekker kon doortrekken. Al met al ben ik niet ontevreden.’ Bram Imming reed al na 15 kilometer lek. De Egmonder gaf aan om aanstaande zaterdag in zijn thuiswedstrijd op het strand van Egmond graag met de bloemen te willen zwaaien. ‘Dat is een grote droom van mij, maar door pech loopt het dit seizoen niet zo lekker, dus heb ik deze keer geen hoge verwachtingen’, wil de winnaar van Paal17 op Texel zich niet in een favorietenrol duwen. Jordy Buskermolen behoudt met zijn tiende plaats de leiderstrui in de stand van de KNWU Strandracemountainbikecompetitie.

Eindelijk

Nina Kessler schoot eindelijk raak in Langevelderslag. De 28-jarige renster van Lensworld-Zannata liet door het mulle zand in de strandopgang in de sprint Europees kampioene Pauliena Rooijakkers (Invicta Watches) en Esther van Veen (Parkhotel Valkenburg) achter zich. Het drietal reed met Olga de Boer bijna de gehele koers samen. ‘Ik heb vorige week een rotweekend gehad’, doelde de inwoonster van Velserbroek op de periode dat zij met koorts op bed had gelegen en daardoor het grootste deel van het NK op de baan en het EK Strandrace in Scheveningen moest missen. ‘Het doel was om met Kirsten Wild de nationale titel koppelkoers de verdedigen. Dat is gelukt. Maar ik had graag het EK Strandrace en vervolgens op dezelfde dag in Apeldoorn het NK-puntenkoers willen rijden. Dat zou best een stunt zijn geweest. Nu heb ik op de bank naar filmpjes op Netflix liggen kijken.’ Kessler, die in 2017 uitkomt voor Hitec Products, wilde op het strand haar frustraties kwijt. ‘Toch voelde ik me vooraf nog wat slapjes. We bleven na de start met de wind tegen bij elkaar. Pauliena Rooijakkers draaide als eerste bij het keerpunt in Katwijk. Na Zandvoort probeerde ik het solo, maar dat had met de harde wind op kop geen zin, dus draaide het uit op een sprint. Olga de Boer demarreerde waarop Pauliena naar haar wiel sprong. Ik zat in het wiel van Pauliena en heb vervolgens alles gegeven en heb het gehouden’, analyseerde Nina Kessler de laatste strandrace van het jaar. ‘Na Egmond en Noordwijk gaan we met de ploeg op trainingskamp naar Grand Canaria. Daarna zouden we rijden in Qatar. Het is echt kloten dat deze wedstrijd niet doorgaat, want ik had de hele voorbereiding op Qatar afgestemd.’ Pauliena Rooijakkers heeft haar zinnen aanstaande zaterdag gezet op de strandrace in Egmond. ‘We bleven met z’n vieren bij elkaar dus moest de sprint het verschil gaan maken. Ik trok achter Olga de Boer de sprint aan, maar Nina was door het mulle zand gewoon sterker’, erkende de Europees kampioene van Invicta Watches de nederlaag.

Uitslag Strandrace Langevelderslag voor elite-mannen: 1. Jasper Ockeloen (Dordrecht), 2. Robbie Gevers (Schijndel), 3. Tino Haakman (Enkhuizen), 4. Toon Imming (Egmond-Binnen), 5. Jelle Maeyaert (België), 6. Giorgio D ‘Hoore (België), 7. Arthur Rutte (Haarlem), 8. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 9. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 10. Jordy Buskermolen (Kudelstaart).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl