Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wil rood-wit-blauw niet kwijt

Vrijdag 21 juni 2013

NK Tijdrijden - Annemiek van Vleuten verdedigt morgenmiddag in Kerkrade haar nationale titel van 2012. Ze rekent zichzelf niet alleen opnieuw tot de favorieten op het Nederlands kampioenschap, de renster van Rabobank-Liv/Giant moet er niet aan denken om de nationale driekleur af te staan.

"Dat kampioenschap geeft me wel een speciaal gevoel, moet ik zeggen. Ik kijk er enerzijds naar uit omdat ik van vorig jaar weet dat het parcours me ligt en ik mezelf wel echt weer tot de kanshebbers reken in Kerkrade. Maar aan de andere kant lever je vooraf wel je rood-wit-blauwe truiin en moet je maar afwachten of je hem aan het einde van de dag weer terug krijgt. Ik ga er alles aan doen om weer kampioene te worden, ik weet hoe mooi het is om in deze trui te mogen rijden, en put vertrouwen uit mijn optreden van woensdag op het NK tijdrijden in Winsum. Dat bewijst dat mijn lichaam in goede conditie is en ik klaar ben voor die uitdaging. Ook mijn optreden in de Boels Rental Hills Classic  gaf me vertrouwen, daar bleek opnieuw dat ik op korte klimmetjes heel goed uit de voeten kan.”

Getalsmatig in voordeel

Van Vleuten weet bovendien dat haar ploeg in de finale getalsmatig wel eens in het voordeel kan zijn. "Ik houd zeker rekening met rensters als Loes Gunnewijk, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk, maar zij zullen het als eenling op moeten nemen tegen drie ploeggenotes die vorig jaar op het podium stonden: Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand."

Foto: © SportfotoEerder...

NK Tijdrijden Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl