Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘Aan de top blijven is onze nieuwe uitdaging’

Donderdag 19 januari 2017

Women - Na een zeer geslaagd wielerjaar 2016  wacht een nieuw seizoen op team manager Danny Stam en zijn rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team. De ambities voor de komende seizoenen zijn er niet minder om bij de Noord-Hollander.  

Zo vertelde hij bij de ploegpresentatie in Château St. Gerlach in Houthem bij Valkenburg. “We hebben ons altijd ten doel gesteld de absolute top in het vrouwenwielrennen te willen bereiken. Dat is beetje voor beetje gelukt de afgelopen jaren. Nu is het de uitdaging om daar te blijven. We hebben er de rensters voor  en zullen opnieuw mikken op grote doelen als de WorldTour-wedstrijden en natuurlijk de WK-Ploegentijdrit. De Amstel Gold Race is een nieuwe uitdaging.”

Stam behield met Lizzie Deignan, Women’s WorldTour-winnares Megan Guarnier, Chantal Blaak en de kersverse wereldkampioene Amalie Dideriksen de rensters die het afgelopen seizoen voor de grootste successen zorgden, maar is ook blij steunpilaren als Kasia Pawlowska, Christine Majerus, Nikki Brammeier en Karol-Ann Canuel te kunnen behouden.  Ook zij droegen immers bij aan de reeks successen in 2016. Nieuwkomers zijn olympisch kampioene Anna van der Breggen, Amy Pieters en Jip van den Bos. De doelen zullen niet fundamenteel veranderen in 2017. “ Het zal lastig worden om de reeks successen van vorig seizoen alleen al te evenaren en zo goed als onmogelijk om die te overtreffen. Ik weet ook niet of we daar mee bezig moeten zijn. We hebben een ploeg om op elk terrein voor de winst te gaan en gaan ons best doen om zoveel mogelijk - en het liefst op de belangrijke momenten - die zeges ook te behalen. En zo de lijn van 2016 door te trekken in het nieuwe seizoen.”  

Chantal Blaak was één van de uitblinksters in 2016 en hoopt ook in de komende maanden haar steentje bij te dragen. “Voor het team stond het winnen van de WK Ploegentijdrit  zeker op nummer 1, maar ik denk dat het ook uniek is dat we zoveel wedstrijden hebben gewonnen met zoveel verschillende rensters.  Voor 2017 heb ik zeker ook ambities.  De klassiekers liggen mij en daar heb ik net als alle andere jaren weer een doel van gemaakt. Natuurlijk heb ik de ambitie om beter te worden. Maar ik besef ook, dat ik al heel blij mag zijn als ik 2016 kan evenaren! Ik wil me graag in het algemeen nog meer ontwikkelen en een zo compleet mogelijke renster zijn. “

Nieuwkomer Anna van der Breggen is met haar status van olympisch en Europees kampioen de belangrijkste versterking van het team  “Wat me vooral opviel, is dat Boels-Dolmans in 2016 een team was waarin veel verschillende rensters het af konden maken.  Het was moeilijk te bestrijden voor de tegenstander, maar daar heb ik in 2017 en 2018 gelukkig zelf geen last van.” Van der Breggen kijkt er naar uit in het tricot van Boels-Dolmans te koersen. “Ik heb er geen moeite mee om mezelf weg te cijferen voor de kansen van een ander.   Het geeft soms net zoveel voldoening als jouw werk een ander in winnende positie brengt. Ik kan daar ook van genieten.  Ik kijk uit naar nieuwe koersen als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik en naar de nieuwe aankomst van La Course by Le Tour op de Izoard.  “

 

Boels-Dolmans Cycling Team in 2017: Amy Pieters, Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Jip van den Bos (Nederland), Lizzie Deignan, Nikki Brammeier (Groot-Brittannie), Amalie Dideriksen (Denemarken), Megan Guarnier (USA), Karol-Ann Canuel (Canada), Kasia Pawlowska (Polen) en Christine Majerus (Luxemburg)

Foto: © Dick Soepenberg-Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl