Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Missen alleen de kers op de taart'

Maandag 30 januari 2017

Elite men - Bondscoach Gerben de Knegt reed met gemengde gevoelens terug naar huis van dit wereldkampioenschap veldrijden in Bieles. Al overheerste de tevredenheid.

"Over het WK als geheel mogen we heel tevreden zijn. We behalen vijf medailles, waaronder twee gouden. En grijpen er twee keer net naast. In de breedte hebben we sterk gepresteerd. Maar als je dit wereldkampioenschap met een taart vergelijkt, kun je stellen dat de kers ontbreekt. Dat had de wereldtitel van Van der Poel moeten zijn. Het is zuur dat pech hier zo'n doorslaggevende rol speelt bij de profs. Natuurlijk is het ook de verdienste van Van Aert dat hij niet lek rijdt." Over de titel van Joris Nieuwenhuis was hij dik tevreden. "Als je een foutloze wedstrijd kunt rijden op dit parcours, dan ben je een held. Joris liet bovendien zien dat hij heel goed onder druk kan presteren. De derde plek van Sieben Wouters bij de beloften tenslotte was ook heel sterk. Hij bewijst opnieuw een kampioenschapsrenner te zijn."

Op zaterdag won Annemarie Worst goud bij de vrouwen -23 en was Marianne Vos goed voor zilver in de vrouwenwedstrijd. Bij de junioren was Ryan Kamp (foto) de beste landgenoot op de elfde plek.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl