Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogerland naar Nederlandse titel

Zondag 23 juni 2013

Elite men - Johnny Hoogerland is in Kerkrade Nederlands kampioen bij de profs geworden. De Zeeuw van Vacansoleil-DCM liet in de slotronde zijn medevluchters Bram Tankink en tenslotte op Duivelsbosch ook Sebastian Langeveld achter om naar de winst te soleren.

De vanuit de achtergrond opgerukte Tom Dumoulin reed naar de tweede plaats, Sebastian Langeveld kreeg het brons omgehangen. Hoogerland was dolblij met de zege. "Ik heb de afgelopen seizoenen veel pech gehad. Eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht aan de titel tot ver in de finale. Vooraf zei ploegleider Jean-Paul van Poppel 'doe jij je ding maar in de wedstrijd Johnny', hij wist dat ik er wel in zou vliegen. En nu mag ik naar de Tour de France in het rood-wit-blauw ongelofelijk." Dat hij alleen over zou blijven, was niet helemaal gepland. "Ik zei tegen Sebastian Langeveld dat we echt door moesten rijden omdat Dumoulin snel op kwam zetten. Op Duivelsbosch nam ik daarom flink over en toen was Langeveld opeens weg. Ja, toen ben ik natuurlijk vol doorgegaan. Maar ik kan eigenlijk nauwelijks bevatten dat ik de nieuwe kampioen ben."

Nooit geloofd in titel

Tom Dumoulin zei na afloop nooit echt in zijn kansen op de titel geloofd te hebben. "Ik had wel goede benen, maar ik kwam aanvankelijk niet weg bij de achtervolgers toen het trio Langeveld, Hoogerland en Tankink vooruit waren. Maar uiteindelijk wist ik toch een kloof te slaan en toen kwam de tijdrijder in mij in zijn element en kon ik ze één voor één oprapen voorin. Maar bij Hoogerland kon ik niet meer komen. Maar met een tweede plaats op dit NK en het brons op het Nederlands kampioenschap tijdrijden win ik wel het combinatieklassement van de NK's deze week, daar moet ik me dan maar mee tevreden stellen."

Langeveld tevreden

Sebastian Langeveld was tevreden met zijn bronzen plak, zo vertelde hij na afloop op de persconferentie. "Tot een halve ronde voor het einde deed ik mee voor de titel, maar toen kwam ik mezelf tegen. Ik stuitte hier op een renner die gewoonweg een slag sterker was. Door dit feit en omdat ik weet dat ik er in de voorbereiding alles aan gedaan heb, kan ik leven met het brons."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl