Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Metec-TKH legt de lat opnieuw hoger in 2017

Vrijdag 03 februari 2017

Elite men - Metec-TKH behield sterke renners als Johim Ariesen, Tijmen Eising, Maarten van Trijp en Jarno Gmelich Meijling, maar zet in het nieuwe jaar ook stevig in op de jeugd. Met maar liefst 126 wedstrijddagen is er voor alle renners ruimte genoeg om een aandeel in het verwachte succes te leveren.

Adri van Houwelingen draaide er bij de presentatie van de ploeg bij Mantel in Arnhem niet om heen: "We willen de rol van het verdwenen Rabobank Development Team over nemen en de standaard worden waar het gaat om opleiding. We hadden zoveel aanmeldingen dat we hier met een hele ploeg met eerstejaars hadden kunnen starten." Van Houwelingen koos Lars van den Berg en Dennis van der Horst uit de lichting die over komt van de junioren, strikte de jonge revelatie Jasper de Laat en drie oud-renners van het Rabobank Team: Bob Olieslagers, Jelle Nieuwpoort en Dylan Bouwmans. "We hebben in totaal acht beloften en kunnen daarmee een volwaardig programma rijden." 

Dertien etappekoersen

Maar ook voor de ervaren renners - de vier uit het intro bijvoorbeeld, maaar neem daarbij ook Sjoerd Kouwenhoven en Jasper Hamelink nog mee - zijn er koersen genoeg. De 126 wedstrijddagen - twintig meer dan in 2016 - worden gevuld door veel binnen- en buitenlandse koersen. Zo heeft de continentale formatie maar liefst dertien etappekoersen op het programma staan. "Als enige ploeg hebben we straks in de Ster van Zwolle een rittenkoers in de benen met de Volta ao Alentejo. Een Portugese rittenkoers waar we in het verleden goed scoorden, maar die promoveerde naar 2.1-status. Hierdoor doen ook WorldTour-ploegen mee. Het zou mooi zijn als we desondanks een ritzege kunnen boeken."

Naar Roompot

Teammanager (en hoofdsponsor) Michel Megens refereerde in Arnhem nog aan de renners die de ploeg al in het profpeloton afleverde zoals Brian van Goethem en Jesper Asselman en vorig jaar Oscar Riesebeek. "Renners waarvan wij horen dat zij tot de betere nieuwkomers behoorden binnen Roompot." Johim Ariesen wil vooral weer winnen. "Het maakt me niet uit waar, maar ik wil bewijzen opnieuw een hoger niveau te kunnen halen. Zonder nog echt profambities te hebben overigens. Ik denk dat die kans voorbij is gegaan. Maar op hoog niveau presteren en winnen, blijft het mooiste wat er is." Van Houwelingen liet vooral doorschemeren te hopen dat de ploeg ook in de breedte meer gaat winnen. "Een stap die we in 2016 al enigszins gezet hebben."

Naast de genoemde renners maken ook Jim Lindenburg, Robbie van Bakel, Stef Krul en Stefan Kreder deel uit van de ploeg in 2017.

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl