Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen tweede in eindklassement Dubai

Zaterdag 04 februari 2017

Elite men - Dylan Groenewegen bleef ver van de dagwinst in de slotetappe van de Dubai Tour met een tiende plaats, maar de Amsterdammer van Lotto-Jumbo stond wel als tweede op het eindpodium.

Marcel Kittel stond twee keer als winnaar op het podium en werd gehuldigd voor de dag- en de eindzege. Floris Gerts (BMC) liet zich opmerken in de vlucht van de dag.

Kittel en Groenewegen zagen de selectieve koninginnerit van vrijdag geschrapt worden in de Dubai Tour, waardoor de top van het klassement een sprintersbal werd. 

Groenewegen won het jongerenklassement. "Deze week was Kittel erg sterk. Met een beetje geluk had ik hem misschien kunnen verslaan, maar toch kijk ik tevreden terug op deze week,” aldus Groenewegen over zijn tweede plek in het algemeen klassement. “Het is een mooie koers om als sprinter je seizoen mee te beginnen. Ik heb mij vermaakt en goed mee kunnen doen. Ook het koersen is hier erg fijn. Vooral vandaag was het publiek erg enthousiast en alles is hier goed geregeld. We hebben de sprinttrein goed kunnen testen. Dit was toch wel de top van de sprinttreinen en sprinters, en dat is het niveau waar wij heen willen.”

Foto: © ANSA - PERI / BAZZI

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl