Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU met Wild en Van der Breggen naar Giro Rosa

Dinsdag 25 juni 2013

Women - Kirsten Wild en Anna van der Breggen zijn de belangrijkste troefkaarten in de selectie van bondscoach Johan Lammerts voor de Giro Rosa, die aan het einde van deze week begint. De teams van Wild (Argos-Shimano) en Van der Breggen (Sengers) nemen zelf niet deel aan de vrouwenversie van de Giro d'Italia.

Lammerts heeft verder Ilona Hoeksma, Rozanne Slik, Sophie de Boer, Anouska Koster, Amy Pieters en Willeke Knol geselecteerd. Rabobank-Liv/Giant en Boels-Dolmans zijn ook present. De vrouwenronde, afgelopen twee jaar gewonnen door Marianne Vos, begint 30 juni onder in de laars in de regio Bari en eindigt acht dagen later in de regio Milaan.

De eerste etappe start in Giovinazzo langs de Adriatische kust en trekt het peloton noordwaarts. De zwaartepunten van de Giro Rosa zijn etappe vijf en zes als de vrouwen twee keer een aankomst op 1400 meter te verwerken krijgen. De aankomsten bergop zijn de Monte Beigua en de klim naar San Domenico. De Giro Rosa eindigt op 7 juli in Cremona (regio Milaan) met een individuele tijdrit.

30-06  Giovinazzo – Margherita di Savoia

01-07  Pontencagano Faiano (omloop)

02-07  Cerro al Volturno (omloop)

03-07  Monte San Vito – Castel Fidardo

04-07  Varezze – Monte Beiguea (aankomst bergop)

05-07  Terme di Premia – San Domenico (aankomst bergop)

06-07  Corbetta  (omloop)

07-07  Cremona (tijdrit) 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl