Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede jeugd voor Sensa Kanjers voor Kanjers

Donderdag 02 maart 2017

Elite men - De ploeg ontstond ooit om de renners uit de omgeving van Aalten - coureurs als Nick Kweldam, Mark Schreurs en de broers Houwers - een platform te bieden om nationaal te kunnen presteren, maar de afgelopen jaren verzette Sensa Kanjers voor Kanjers onder leiding van Arjan Ribbers de bakens.

Terwijl de Achterhoekse initiatiefnemers één vor één het peloton (gaan) verlaten, wordt erop ingezet om dé opleidingsploeg voor het Oosten te worden. En kun je dus spreken van een tweede jeugd.

"Het is de bedoeling om beloften uit Oost-Nederland een programma en ondersteuning te bieden om te kijken of ze op termijn een stapje hogerop kunnen naar continentaal niveau" zei Ribbers bij de ploegvoorstelling woensdagavond in Winterswijk. "Niet iedereen kan in één keer de stap aan van de junioren naar continentaal niveau. Daardoor dreigen veel jongens tussen wal en schip te vallen. Ons gebied is wat uitgebreid. We kijken naar grotere delen van Gelderland en Overijssel, maar daarmee zijn onze grenzen wel bereikt. Een renner zal altijd weg moeten komen bij een club die in District Oost actief is. Ik denk dat er ruimte is voor een dergelijke ploeg, maar ik denk ook dat er meer van die teams naast elkaar kunnen bestaan. Ik vind het dan ook geen probleem dat ook VolkerWessels-Merckx (voorheen Twente-Saland) en De Zwaluwen-Doetinchem (met Specialized Workforce) in dit gebied actief zijn. We hebben talenten genoeg. Het blijf wennen voor mij dat roemruchte teams als OWC Oldenzaal en De ZWaluwen-Almelo geen team meer op de been kunnen brengen. Maar het is de realiteit. Ons voordeel en onze voorsprong is dat we die stap eerder moesten zetten dan de rest omdat wij voortkomen uit een dunbevolkt gebied. Ondertussen hebben we iets neer gezet wat renners aanspreekt. We hebben een mooi wedstrijdprogramma met etappekoersen, clubcompetitie en topcompetitie. Ons materiaal ziet er goed uit. Maar ook de sfeer trekt renners aan. Ik heb zelf bij Han Vaanhold in een oostelijk georiënteerd team gezeten. Daar voelde ik me toch eerder thuis. Zeker in deze fase - we hebben vijf eerstejaars beloften - kan dat ook belangrijk zijn."

Het Twentse aandeel in zijn ploeg wordt ook steeds groter. Bovendien zijn het de namen van Tukkers die hij noemt als het gaat om de mogelijke uitblinkers. "Luuk Lohuis kwam na een jaar over van Metec-TKH en gold als sterke junior. Hij en wij denken dat hij bij ons gemakkelijk die stap naar de top weer kan maken, maar dan bij de beloften. Jelle Johannink is één van de grootste talenten in het peloton volgens mij, alleen is hij laat begonnen en duurt het daardoor wat langer bij hem. Wim Kleiman is een mooie versterking. Hij gaat voor de trui van beste clubrenner in de clubcompetitie. Allemaal jongens die hogerop willen en er zullen er zeker meer volgen met deze nieuwe groep beloften die we in huis hebben. Wij zijn tevreden als we die jongens hebben kunnen helpen die stap te maken."

Foto: © Sportfoto

Nieuwkomers: Christian Varweg, Danilo Wattez, Wim Kleiman, Luuk Lohuis, Yannick Vrielink en Maarten Lubbers.

Gebleven: Daan van den Esschert, Lorenzo Harbers, Arjan Hofman, Bor Houwers, xaf Houwers, Marc Janssen, Jelle Johannink, Nick Kweldam, Timon Ratering, Wiebe Scholten, Daan Schouten, Mark Schreurs



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl