Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle dit jaar over Luttenbergring

Vrijdag 03 maart 2017

Elite men - De Ster van Zwolle - zaterdag de openingsklassieker van het nationale wegseizoen - voert dit jaar over een licht gewijzigd parcours.

De belangrijkste wijziging is dat na de Lemelerberg ook de Luttenberg wordt opgenomen in het parcours. "We gaan over de Luttenbergring, bekend van de motorraces van het verleden" zegt organisator Jan van Ommen. Hier werd in het verleden ook het districtskampioenschap enkele keren verreden. "Maar we zullen er geen bergpunten uitdelen, zoals we wel doen op de Lemelerberg, omdat deze klim heel kort is. Wel geeft het wat vernieuwing aan onze ronde." 

Wie op de automatische piloot wil afsteken in de beginfase, komt ook bedrogen uit. Van Ommen: "We gaan niet meer door Wijhe en Raalte, maar zullen eerder afsteken richting Heino en komen daar nu echt door de dorpskern. Alle genomen maatregelen zijn vooral praktisch van aard, het geeft onze seingevers meer ruimte om naar hun volgende punt te komen." Gevolg is wel dat de ronde over smallere wegen wordt verreden in de aanloop naar de Lemelerberg.

Het is een voorbode van meer wijzigingen in 2018. "Dan wordt er zowel op de weg van Zwolle naar Raalte - bij Wijthmen - als de weg van Zwolle naar Dalfsen/Ommen aan de weg gewerkt. Daar liggen nog een paar uitdagingen."

De Ster van Zwolle start zaterdag  om 12 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Om 16.15 uur is de finish op de Ceintuurbaan voorzien.

Route



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl